Seizoen Siciliaanse Mazzarrone druiven goed van start

“Het seizoen van de Mazzarrone BGA druiven is officieel begonnen en dat is een paar dagen eerder dan gebruikelijk is. Het motto van dit jaar, dat in alle opzichten zeer ongewoon zal zijn, luidt: 'Eet gezond, koop Siciliaans'. Het is een manier om het seizoen met positiviteit en vastberadenheid te beginnen,” zegt Gianni Raniolo, voorzitter van het Consorzio di Tutela dell'Uva da Tavola di Mazzarrone IGP.

Gianni Raniolo

“Het seizoen ziet er veelbelovend uit. De kwaliteit van de eerste trossen is erg hoog. De rassen Black Magic en Victoria uit de kas zijn als eerste geoogst. De brixgraad is 14-16 voor de zwarte druiven en 13-14 voor de witte. We zijn dan ook erg optimistisch,” zegt de voorzitter. 

Victoriadruiven ten tijde van de coronacrisis

De uitstekende kwaliteit van de druiven is het resultaat van een lange voorbereiding van de druivengaarden in de afgelopen maanden. De druivensector komt uit een tweejarige crisis waarin de oogst is gehalveerd, in 2018, terwijl 2019 werd gekenmerkt door een ineenstorting van de markt, met zeer lage prijzen. Het jaar 2020 is dus het langverwachte jaar van herstel en ondanks de aanwezigheid van het Coronavirus lijkt het alle kenmerken te hebben om aan de verwachtingen van de telers te voldoen.

“Het Consortium beschikt over een druivenareaal van 9.000 hectare, verdeeld over zes gemeenten en 170 leden. Dankzij onze promotieactiviteiten van afgelopen jaar hebben onze gewassen één van de meest prestigieuze markten aangedaan, Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten. In april van dit jaar hadden we eigenlijk nog een grote campagne willen houden, maar de pandemie gooide roet in het eten. Toch beschouwen we dit slechts als een kleine tegenslag, omdat we ervan overtuigd zijn dat er betere tijden aanbreken en we weer verder kunnen gaan waar we gebleven waren.”

“Wat we op dit moment belangrijk vinden is om de markten te laten weten hoe uitzonderlijk onze druiven dit jaar zijn. De opbrengsten zijn goed en de trossen zijn vol en goedgevormd. De druiven hebben een goede geur en smaak en zien er prima uit. Zowel de consument als de retailers zijn erg tevreden,” concludeert de voorzitter.

Voor meer informatie:
Consorzio di Tutela dell'Uva da Tavola 
di Mazzarrone Igp
+39 335 1033575
uvaigpmazzarrone@libero.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven