India Post vervoert nu ook Alphonso-mango's

Na het succesvol vervoeren van medicamenten in de iconische rode bestelwagens, helpt India Post nu ook de mangotelers om toegang te krijgen tot de markt in een periode van grote transportverstoringen als gevolg van de lockdown.

De India Post is begonnen in het district Gujarat met het vervoeren van Alphonso-mango’s. De eerste zending van 900 kg Alphonso mango is verzonden vanuit Vapi in Valsad en afgeleverd in Surat.

"Op dit moment kopen de groothandelaren vanwege de lockdown rechtstreeks van de mangoboomgaarden. Maar het transport bleef voor hen een uitdaging. Aangezien wij een gevestigd logistiek netwerk door alle Indiase districten hebben, kwamen de groothandelaren met ons in contact en kwam het lumineuze idee om mango’s te vervoeren met onze postauto’s," vertelt Ashok Kumar Poddar van de India Post aan Businessline.

Het postbedrijf rijdt met zijn rode voertuigen tot aan de mangoboomgaarden en vervoert ze daarna naar de gewenste plaats van bestemming. De service zal nog verder worden uitgebreid tot voorbij Gujarat en Mumbai.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven