Egyptische regering ontkent daling van agro-export

Het perscentrum van de Egyptische overheid ontkende het nieuws dat de Egyptische agro-export door de Corona-crisis met 25% zou zijn gedaald. In een verklaring op vrijdag zei het perscentrum dat het contact heeft opgenomen met het ministerie van Handel en Industrie, dat de rapporten als ongegrond verwierp.

Het ministerie wees erop dat de Egyptische agrarische export 821 miljoen dollar (ruim 752 mln euro) bedroeg in het eerste kwartaal van 2020, tegen 812 miljoen dollar (bijna 744 mln euro) in dezelfde periode van het jaar daarvoor.

Het ministerie benadrukt dat er een toenemende internationale vraag naar Egyptische tuinbouwproducten is, ondanks de wereldwijde uitbraak van Covid-19. Egypte exporteerde ongeveer 2,23 miljoen ton groenten en fruit in het eerste kwartaal van 2020.

Egypte behoort tot de wereldtop in de sinaasappelexport met een uitvoer van ongeveer 1,2 miljoen ton. Tegelijkertijd daalde de import in Egypte met 24%, goed voor ruim 13,8 miljard dollar (ruim 12,6 mld euro), tegenover ruim 18,2 miljard dollar (bijna 16,7 mld euro) in het afgelopen jaar.

Bron: egypttoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven