Laurent La Morella, Lorre

“Meer medjools in kleinverpakking verkocht sinds afschaffing markten”

Tholen – “De markt voor medjool-dadels is qua aanvoer momenteel vrij stabiel. Zuid-Afrika en Namibië zijn in productie, maar de maten zijn dit jaar wat kleiner dan normaal. De vraag naar dadels lag vanwege de Ramadan de afgelopen weken hoger, maar de hoge vraag houdt wat korter aan dan vorig jaar. De prijzen liggen daarentegen in dezelfde lijn als 2019”, vertelt Laurent La Morella van Lorre. Naast de nieuwe oogst zijn er ook nog medjool-dadels van de oude oogst te verkrijgen uit Israël, VS en Mexico.


Laurent La Morella

Sinds het afschaffen van de markten, vanwege Covid-19, heeft Laurent meer dadels in kleinverpakking verkocht. “Marktkramers nemen voornamelijk 5 kilo dozen af en de retail en de kleinere winkeliers hebben liever kleinere verpakkingen. Tevens dragen de hygiëne maatregelen er ook bij dat mensen liever verpakte producten kopen dan producten die ze zelf moeten scheppen of die geschept worden.”

“De crisis heeft er ook voor gezorgd dat we een 4-tal weken problemen hebben gehad met de aanvoer. Toen China in volledige lockdown was, zaten veel containers vast in de Chinese haven, waardoor er in de rest van de wereld een tekort aan containers ontstond. De dadels die verpakt werken liepen ook vertraging op, omdat de pakhuizen een tijd gesloten waren. Inmiddels is de situatie genormaliseerd. Toch is het afwachten hoe het virus zich zal evalueren in de landen die in productie zijn en in productie komen, als het virus daar weer aan terrein wint, is de kans groot dat die landen weer in lockdown gaan”, aldus Laurent.

Voor meer informatie:
Laurent La Morella
Lorre
Werkhuizenkaai 112-154 mag. 39-40
1000 Brussel
+32(0)479 977 328
info@lorrenv.com     
www.bingonuts.be     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven