Wouter Willems (ZON) over vlotte start Hollands paprikaseizoen:

"Goede prijzen oranje paprika's, rood en groen stabiel, alleen geel laat het een beetje afweten"

Tholen - Het Hollandse paprikaseizoen heeft dit jaar een uitstekende start gehad, constateert commercieel manager Wouter Willems van ZON. "Ondanks de vele kilo's hebben de paprika's de afgelopen weken prima hun weg gevonden naar allerlei afzetlanden. Links en rechts staan er weer een aantal acties gepland, dus ook de vooruitzichten zien er goed uit."

Op de klok werden de rode en groene paprika's maandag voor een kiloprijs van 1,50 euro verkocht, de prijs van de oranje paprika's lag rond de 1,80 euro en voor de gele paprika's werd 1,20 euro neergelegd. "De oranje paprika's doen het al een aantal weken goed, rood en groen zijn stabiel en de gele laten het de de laatste weken afweten. Blijkbaar zijn daar toch wat te veel van beschikbaar en los geel verkoopt minder vlot dan los rood. Deze week trok de prijs van de gele paprika's weer wat aan, dus hopelijk is dat een goed voorteken", zegt Wouter.

Al met al lijkt de Corona-crisis niet al te veel impact te hebben op de afzet van paprika's. "Bij de start van het seizoen hielden we toch even ons hart vast, maar de paprika's hebben vlot hun weg gevonden. Het voordeel is dat we de paprika's aan een brede mix van klanten verkopen, zowel richting de retail in programma's als richting onze naburige groothandelsmarkten en  exporteurs via de klok. Die combinatie werkt uitstekend om je afzet te garanderen en risico's te spreiden. De vraag is wat het effect gaat zijn op de afzet  als de horeca in Nederland, maar bovenal ook in onze exportlanden, weer opengaat. Dit geldt trouwens voor alle groenten- en fruit."

Voor meer informatie:
Wouter Willems
ZON
Venrayseweg 104
5928 RH Venlo
T: +31 (0)77 3239999
F: +31 (0)77 3239719
wouter.willems@royalzon.com 
www.zon-business.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven