DEEN reageert op aardappelactie boze boerin

Aardappelteler Astrid Francis uit de Beemster stond donderdagmiddag bij het hoofdkantoor van DEEN op de stoep met zesduizend kilo van haar eigen aardappelen. De supermarkt geeft volgens haar de voorkeur aan buitenlandse aardappelen, terwijl de Nederlandse schuren vol liggen. 

Zaterdag heeft een constructief gesprek plaatsgevonden tussen alle betrokkenen, te weten aardappelteler Astrid Francis en de heer Baltus van Agractie en directie DEEN. Omdat DEEN de samenwerking met lokale telers heel belangrijk vindt, is gezamenlijk een oplossing bedacht waarbij Astrid Francis geholpen wordt van haar aardappels af te komen. 

De aanleiding hiervoor was dat DEEN vrijdag aan het einde van de dag verrast werd door aardappelteler Astrid Francis, die een lading aardappels bij het hoofdkantoor van DEEN loste. Zij was geïnformeerd dat DEEN de aardappels niet meer inkocht, omdat het seizoen voorbij is. Echter zij heeft nog 120.000 kilo aardappels in haar schuur liggen.   

Normaal verkoopt DEEN ongeveer 500 kilo Valery aardappels per week. Door een extra actie die woensdag 20 mei van start gaat, hoopt DEEN een groter volume te verkopen en hiermee de voorraad van Astrid Francis flink te verminderen. In alle winkels van DEEN wordt een kuubkist geplaatst met de BeemsterValery aardappel. Zo kunnen DEEN en haar klanten aardappelteler Astrid Francis helpen haar schuur leeg te maken.  

"DEEN koopt graag en bij voorkeur in bij lokale telers. De vele borden in de weilanden in het marktgebied van DEEN zijn daar het bewijs van. Wij zijn hier juist trots op. Met elkaar is afgesproken hier in de toekomst samen nog scherper op te zijn en eerder in dialoog te gaan", aldus DEEN.

Bron: DEEN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven