Wilfried Wollbold - Asia Fruit Logistica

"Ons doel is om de wereldwijde AGF-sector in Azië in 2020 weer met elkaar te verbinden"

Vorige week kondigden de organisatoren van Asia Fruit Logistica aan dat de beurs werd uitgesteld tot november, die aanvankelijk voor september in Singapore was gepland. De reactie van de handel op deze beslissing was positief, maar uiteraard voorzichtig omdat het nog onzeker is hoe de situatie er in november voor zal staan.

"Deze verschuiving van de Asia Fruit Logistica naar 18-20 november 2020 betekent dat onze exposanten en bezoekers meer tijd hebben om hun deelname te plannen," licht Wilfried Wollbold, commercieel directeur van Asia Fruit Logistica, toe. "Ons doel is om de wereldwijde groenten- en fruitsector in Azië in 2020 weer met elkaar in contact te brengen. We weten allemaal dat het vandaag de dag overal ter wereld nog steeds onzeker is. Landen komen nu pas uit de impasse en we hebben allemaal meer tijd nodig om ons aan te passen aan de nieuwe realiteit die Covid-19 heeft gebracht."

"Het duurt nog zes maanden voordat het november is. We hebben er alle vertrouwen in dat het tegen die tijd veel veiliger en makkelijker zal zijn voor iedereen om naar Singapore te reizen. En laten we niet vergeten dat Singapore een van de veiligste plaatsen ter wereld is."

SafeEntry technologie
Wilfried verzekert dat de veiligheid van de exposanten en bezoekers de topprioriteit is van zijn team. Ze blijven alle maatregelen die door de verschillende landen worden genomen, nauwlettend in de gaten houden en werken actief aan maatregelen om flexibele oplossingen te bieden aan zowel exposanten als bezoekers.

"Met deze verschuiving naar half november hebben onze exposanten nu allemaal meer tijd om de situatie in te schatten: ten eerste hebben we de periode van ons voorstel voor de locaties van de stands vervroegd naar juli en ten tweede hebben we een nieuwe bepaling toegevoegd aan onze voorwaarden die het voor hen gemakkelijker maakt om zich terug te trekken als ze van gedachten veranderen. Verdere maatregelen zijn in voorbereiding en zullen te zijner tijd worden aangekondigd."

Singapore Expo houdt zich aan strenge eisen op het gebied van hygiëne en infectiebestrijding en implementeert aanvullende maatregelen om de veiligheid van iedereen te waarborgen. Deze maatregelen omvatten een regelmatige grondige reiniging van het beursterrein, een versterkte airconditioning voor extra luchtverversing, temperatuurcontrole van elke individuele deelnemer wanneer deze op de locatie aankomt, een veiligere sociale afstand, enz.

De regering van Singapore heeft zeer vroeg gereageerd, ze heeft zeer strenge maatregelen genomen en maakt uitgebreid gebruik van de nieuwste technologie.

"We willen graag gebruik maken van nieuwe technologie zoals SafeEntry die deze week is geïmplementeerd voor iedereen die Singapore EXPO binnenkomt en verlaat. SafeEntry is een nationaal digitaal inchecksysteem van het Government Technology Agency (GovTech) dat momenteel door meer dan 10.000 locaties in Singapore wordt gebruikt, en vormt een aanvulling op de landelijke inspanningen voor het traceren van contacten."

"Singapore heeft een zeer modern en robuust systeem. Het stelt hen in staat deze pandemie zeer effectief aan te pakken. Voor ons betekent het dat we het gevoel hebben dat we de best mogelijke locatie hebben gekozen."

Tijd voor hernieuwde contacten
Azië wordt als regio steeds belangrijker voor de import en export van versproducten. En Wilfried wil dat Asia Fruit Logistica de plek in Azië is waar afgevaardigden weer in contact kunnen komen met belangrijke partners in de regio en nieuwe zakelijke contacten kunnen leggen. "Tegen november denken wij dat iedereen in de sector elkaar weer zal willen ontmoeten. Ze zullen het voorbije jaar willen evalueren en zich voorbereiden op de nieuwe marketingcampagne die in januari 2021 van start gaat. En dat zullen ze op een veilige plek willen doen en dat is gemakkelijk te realiseren."

"Natuurlijk kunnen we nu geen goede voorspellingen doen over de bezoekers, maar we kunnen wel zeggen dat onze exposantenregistratienummers uit de hele wereld vandaag de dag goed en net zo internationaal zijn als altijd. We kunnen niet voorspellen wat de bezoekers zullen doen, maar we kunnen wel zeggen dat de cijfers van onze exposanten goed zijn. Onze exposanten zijn zeer loyaal gebleven, wat voor mij een duidelijk teken is dat de verssector op ons rekent om ook dit jaar een evenement van wereldklasse af te leveren."

‘Green lanes’ voor grensoverschrijdende reizen
Sommige landen hebben quarantainevoorschriften voor mensen die het land binnenkomen of terugkeren en het is niet duidelijk wanneer en of deze zullen worden opgeheven. Wilfried geeft toe dat de huidige quarantainevoorschriften een duidelijke uitdaging zijn. Hij verwacht echter wel veranderingen. "We zien momenteel met grote belangstelling dat Singapore ook met andere landen in gesprek is om de reisbeperkingen op te heffen en waarborgen in te voeren. Singapore werkt bilateraal met landen en met regio's om veiligheidsmaatregelen in te voeren zoals Covid-19-testen voor vertrek of bij aankomst. Ze zijn op zoek naar wat ze ‘green lanes’ hebben genoemd, voor internationale deelnemers."

"Samen met de steun van de Singaporese overheid zijn we ervan overtuigd dat dergelijke ‘green lanes’ deelname aan Asia Fruit Logistica mogelijk zullen maken en dat ze de belangrijkste bezoekersmarkten in Azië zullen kunnen verbinden voor ons evenement medio november."

"Voor de markten zonder een dergelijke ‘green lane’ zullen we de virtuele oplossingen zorgvuldig beoordelen, maar het faciliteren van het fysieke evenement heeft beslist onze prioriteit. Contact tussen mensen blijft de meest effectieve manier om zakenrelaties levendig en solide te houden. We willen mensen in de internationale verssector helpen om de best mogelijke zaken te doen in heel Azië. En om dit mogelijk te maken, weten we dat het van vitaal belang is om een strategie te ontwikkelen die bedrijven met elkaar verbindt. We moeten allemaal relaties creëren die gebaseerd zijn op vertrouwen. Om dat te doen in een snelgroeiende markt als Azië moet je elkaar persoonlijk ontmoeten."

Het plannen van evenementen is een grote uitdaging en Wilfried en zijn team steken al hun energie in het ontwerpen van creatieve en robuuste bedrijfsoplossingen voor hun klanten. "De laatste tijd zijn er veel uitdagingen, dus we houden het hoofd koel, bouwen voort op onze sterke punten en middelen en werken met de steun van onze trouwe klanten en partners."

Voor meer informatie:
Wilfried Wollbold
Asia Fruit Logistica
+49 30 3038 2193
Wilfried.Wollbold@messe-berlin.de
www.asiafruitlogistica.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven