Rusland belangrijkste bestemming voor Argentijnse peren

Argentinië heeft de export van appelen en peren in het eerste kwartaal van 2020 met respectievelijk 30% en 22% verhoogd, aldus het Argentijnse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Rusland werd de grootste exportbestemming voor Argentijnse perenleveranciers in het eerste kwartaal van 2020. In deze drie maanden werd meer dan de helft van de totale export van Argentijnse peren naar Rusland in 2019, goed voor 81 duizend ton, verscheept naar de Russische markt.

"In de periode van januari tot maart bedroeg de perenexport naar Rusland 44,9 duizend ton met een waarde van meer dan 31 miljoen dollar (ruim 28,6 miljoen euro). Zo is dit land uitgegroeid tot de belangrijkste markt voor Argentijnse peren, goed voor 30% van alle export," zei de vertegenwoordiger van het ministerie.

De appelexport bedroeg in dezelfde periode 3,2 duizend ton met een waarde van meer dan 2 miljoen dollar (ruim 1,85 miljoen euro), dat is 22% meer dan vorig jaar. Het ministerie benadrukte dat Argentijnse leveranciers profiteren van het preferentiële douanetarief dat van toepassing is in de Euraziatische Economische Unie (EAEU-landen: Rusland, Armenië, Kirgizië, Kazachstan en Wit-Rusland) voor exporteurs uit ontwikkelingslanden.

Bron: fruitnews.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven