Uienverpakkers in Oregon, Washington en Idaho over Ellips/Elisam:

"Meerwaarde bieden aan de uiensector door verhogen productiviteit, verminderen kosten en verbeteren productkwaliteit

Terwijl de wereld een ongekende tijd doormaakt, blijft Elisam (powered by Ellips uiensorteertechnologie) haar klantenbestand in Noord-Amerika uitbreiden door het leveren van oplossingen die hun waarde bewezen hebben. De drie bedrijven Walla Walla River Packing, Madison-Cox en Obendorf Farm installeerden onlangs Elisam-uiensorteerders om hun klanten in het seizoen 2019-2020 nog beter van dienst te kunnen zijn. Nu het verpakkingsseizoen achter de rug is, evalueren de verpakkers op welke manier deze investering heeft bijgedragen aan het verbeteren van hun operationele prestaties. Het moge duidelijk zijn dat er sprake is van verschillende omstandigheden maar desondanks hebben alle drie de bedrijven flinke voordelen behaald, zoals een hogere productiviteit, kostenvermindering en betere productkwaliteit. De sorteertechnologie van Ellips wordt nu al gebruikt door 13 uienverpakkers in de Pacific Northwest en meer dan 25 in Noord-Amerika.

Pakstation in Oregon verbetert productiviteit en kwaliteit
In 2019 richtten Coastline Farms en Madison Ranches samen een nieuw uienpakstation in Echo, Oregon op, onder de naam Madison-Cox Onions (MCO). Zij schaften voor het seizoen 2019-2020 een uiensorteerder met twee lijnen aan. 


MCO

Jonathan Miller, voormalig manager bij River Point Farms, is de nieuwe manager bij MCO. Hij legt uit dat het besluit om de Ellips/Elisam aan te schaffen voor de hand lag vanwege de eerdere ervaringen met de machine en technologie. "We waren overtuigd van de prestaties," zegt hij. 

Hoewel het bedrijf al vertrouwd was met de machine en de technologie overtroffen de prestaties, betrouwbaarheid en dienstverlening haar verwachtingen. "We hebben fors kunnen besparen op arbeid met de Ellips' TrueSort-sorteeroplossing, die zowel de externe (EQ) als interne kwaliteit (IQ) meet. De capaciteit bedroeg ruim 15 ton per uur op onze Elisam-sorteerder met twee lijnen en hierdoor waren we in staat om het hele verpakkingsproces met minder dan 20 medewerkers te runnen," legt Miller uit. 

Voor MCO, dat in 2019 als nieuwe onderneming werd opgericht, was het met name belangrijk om een zorgvuldig op maat gesorteerd product te kunnen leveren en de Ellips/Elisam maakte dit mogelijk. "Hoewel we een nieuwe en tamelijk kleinschalige onderneming waren, konden we onze klanten een consistent product leveren dat was gesorteerd volgens dezelfde EQ- en IQ-standaarden als dat van de grotere pakstations. 

De betrouwbare technologie en toegankelijke dienstverlening - indien nodig is er binnen enkele minuten op afstand technische ondersteuning mogelijk - maakten deze nieuwe onderneming tot een succes. "Onze nieuwe Elisam-sorteerder heeft het mogelijk gemaakt dat we het niveau van productiviteit en kwaliteit hebben kunnen bereiken dat nodig is om direct te kunnen concurreren op de markt," zegt Miller.  

Walla Walla verdubbelde productie en verminderde kosten
Het is de staat Washington gevestigde bedrijf Walla Walla River Packing is de grootste leverancier van Walla Walla zoete uien. In 2018 besloot het bedrijf haar uienpakstation uit te breiden met een Elisam-sorteerder met zes lijnen. De in 2019 geïnstalleerde nieuwe lijn werd aangeschaft om de productiecapaciteit te verhogen, de productverwerking te verbeteren, arbeidskosten te verlagen en de kwaliteit van het verpakte product te verbeteren. 


Walla Walla

Naarmate het seizoen vorderde, was directeur Harry Hamada, steeds meer in zijn nopjes met de prestaties van de nieuwe lijn, die zijn verwachtingen zelfs overtrof. Harry laat weten dat het bedrijf haar productie heeft weten te verdubbelen (met een capaciteit van 40 ton per uur) en haar arbeidskosten met ruim 35% heeft verminderd. "Bovendien was de consistentie en kwaliteit van het verpakte product uitstekend," aldus Harry. Walla Walla is zeer tevreden over de efficiënte en snelle installatie, de prestaties van de technologie en de after-sales-dienstverlening en ondersteuning van Ellips in de VS. Ellips helpt bedrijf in Idaho zich continu te verbeteren
Obendorf Farms werkt aan de uitbreiding van de uienteelt en -verwerking. Dit in Idaho gevestigde bedrijf heeft in 2019-2020 een ultra-modern uienpakstation gebouwd met als middelpunt een Ellips/Elisam-sorteerder met zes lijnen.

Obendorf

Gedurende haar eerste seizoen kon het bedrijf haar processen evalueren om deze voortdurend te kunnen verbeteren. Het komende seizoen zal één verbetering alvast worden doorgevoerd met uitbreiding van de Elisam-sorteerder met de Ellips TrueSort- technologie voor het meten van de interne en externe kwaliteit. 

Voor meer informatie
Ellips
T: +3140 245 6540
sales@ellips.com  
www.ellips.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven