Halfjaarverslag South Africa Fresh Deciduous Fruit

"Daling Zuid-Afrikaanse hardfruitexport verwacht als gevolg van Corona"

De provincie West-Kaap is het grootste teeltgebied van hardfruit in Zuid-Afrika en neemt 72% van het totale teeltareaal en de totale teelt voor zijn rekening. De andere teeltgebieden zijn de Noordkaap (17%), de Oostkaap (8%) en de zeer geringe teeltgebieden (minder dan 3%) in het noordwesten, Freestate, Mpumalanga en de Limpopo-provincies.
Teeltgebieden van hardfruit in Zuid-Afrika

De teelt van appelen en tafeldruiven zal naar schatting groeien in het afzetseizoen 2019/20, als gevolg van de toename van het beplante areaal en het beschikbare irrigatiewater na de toegenomen regenval in de winter van 2019.

De impact van Covid-19 op de opbrengst zal naar verwachting minimaal of nihil zijn, aangezien de oogst bijna voltooid is. Verwacht wordt echter dat de export van appelen en peren in 2019/20 zal afnemen als gevolg van de impact van Covid-19 op de wereldwijde vraag, knelpunten of sluitingen in sommige havens, de beperkte beschikbaarheid van containers en de beperkte scheepvaartcapaciteit.

Zuid-Afrika is zelfvoorzienend en importeert slechts kleine hoeveelheden hardfruit om in nichemarkten te kunnen voorzien of om aan de vraag te voldoen tijdens het laagseizoen, wanneer het aanbod beperkt is.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven