Turkije versoepelt de beperkingen op de export van citroenen

Begin april heeft Turkije besloten de citroenexport tot 31 augustus aan beperkingen te onderwerpen. Nu deze beperkingen zijn versoepeld, mogen exporteurs weer citroenen uitvoeren.

Gisteren heeft het ministerie van Land- en Bosbouw in een aankondiging toestemming gegeven om 10.000 ton citroenen te exporteren. Het nieuws werd goed ontvangen door telers en exporteurs.

"Deze beslissing is zeer positief, zowel voor onze exporteurs als voor de telers. We zullen een toename van onze export zien. We hebben genoeg voorraden om het aangekondigde aantal te halen en we zijn klaar om te exporteren," zegt Nejdat Sin, voorzitter van de Mediterranean Fresh Fruits and Vegetables Exporters' Association.

"We zullen geen verlies maken"
Kemal Kacmaz, voorzitter van de National Citrus Council, benadrukte dat de sector tevreden is met dit besluit. "De citroenen die we aan het einde van het seizoen hebben geoogst, hebben een korte houdbaarheid. Nu we deze kunnen exporteren, zullen we geen verlies maken. Ondanks de onderbreking door het exportverbod verwachten we niet dat we markten zullen verliezen. Onze exporteurs zijn klaar om weer te gaan exporteren. We hebben genoeg capaciteit voor zowel de export als voor de binnenlandse behoeften," aldus Kacmaz.

Bron: Hurriyet


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven