Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BelOrta:

"Eerste volumes Belgische blauwe bessen in juni verwacht"

De consument kan al reikhalzend beginnen uitkijken naar de start van het nieuwe seizoen van Belgische blauwe bessen. BelOrta verwacht dat de eerste grote volumes van eigen bodem in juni beschikbaar zullen zijn.

Blauwe bes blijft populair
De blauwe bes blijft razend populair bij de Belgische consument. Onderzoek van GfK Belgium voor VLAM toont aan dat er jaar na jaar meer blauwe bessen gekocht worden door de Belgische consument. 

"Het merendeel van de bessen komt uit open lucht, al merken we dat er de laatste jaren wat meer uit serres komen", aldus Miguel Demaeght van BelOrta. 

Oogstspreiding door verschillende variƫteiten en teeltsystemen
De productie van de blauwe bes kan gespreid worden over een langere periode door meerdere variƫteiten te telen en door het gebruik van verschillende teeltsystemen. De eerste blauwe bessen komen nog uit verwarmde serres maar daarna wordt er overgeschakeld naar niet-verwarmde beschermende teelten en dan naar open lucht. De laatste blauwe bessen van het seizoen komen tot slot terug uit serres. Dankzij deze oogstspreiding kan BelOrta blauwe bessen aanbieden vanaf vandaag tot en met oktober.

"Onze blauwe bessen worden aangeboden in een ruim assortiment van groepsverpakkingen en kleinverpakkingen, zoals open punnets en vlootjes, ook gesloten verpakkingen met deksel en topseal zijn mogelijk. Tot slot biedt BelOrta ook een groot volume biologisch geteelde blauwe bessen aan", besluit Miguel.

Voor meer informatie:
Miguel Demaeght
BelOrta
+32 (0)12 670 210 
miguel.demaeght@belorta.be     
www.belorta.be   

Publicatiedatum: