Carolina Maset, Suterra: "De Mediterrane fruitvlieg bestrijden is nu nog goedkoper"

Speciale corona-bonus om arbeidsuren uit te sparen in de boomgaard

Door de beperkte bewegingsvrijheid vanwege de coronacrisis geraken duizenden seizoenarbeiders niet op hun werk in de boomgaarden. Dat zorgt ook voor extra oogstkosten die rechtstreeks op de schouders komen van de telers.

Het Spaanse Suterra is zich bewust van de moeilijkheden waar telers mee kampen en daarom wil het zijn klanten ondersteunen door ze te laten besparen op arbeidskosten.

Daarom heeft het voor de telers een speciale COVID-19 bonus gecreëerd, waarmee het een deel van de plaatsingskosten van Magnet MED op zich neemt, in verhouding tot het aantal hectares uitgerust met het systeem van geïntegreerde gewasbescherming.

Besparing op arbeidskrachten
“Door zijn eenvoudige plaatsing is Magnet MED reeds het geïntegreerde gewasbeschermingssysteem dat het minst arbeidsuren vereist. Maar gezien de moeilijkheid om gekwalificeerde arbeidskrachten te vinden, doen we nog een extra inspanning en reiken we de telers deze speciale COVID-19 bonus aan”, zegt Carolina Maset, EMEA marketing manager bij Suterra.

“Het beschermen van de teelt van citrus, abrikozen, kaki’s, druiven, perziken en appelen tegen de Mediterrane fruitvlieg is nu gemakkelijker en comfortabeler dan ooit dankzij ons systeem van geïntegreerde gewasbescherming dat de beste lokstof op de markt bevat en op duurzame wijze, zonder residuen, komaf maakt met de Mediterrane vlieg. Met deze speciale bonus wordt het in 2020 nog goedkoper”, voegt ze eraan toe.

Engagement
“Bij Suterra zijn we ons er altijd van bewust geweest dat de toekomst van de teelt nauw samenhangt met innovatie. Daarom vervullen we wereldwijd een voortrekkersrol in duurzame ongediertebestrijding en zijn we op het vlak van R&D pioniers in meer dan 30 landen. We creëren gezondere omgevingen door het gebruik van conventionele insecticiden tot een minimum te herleiden en we willen de referentiepartner zijn voor duurzame teelt. Een bondgenoot zijn betekent een helpende hand bieden waar nodig en daarom hebben we besloten om deze speciale Covid-19 bonus aan te bieden gedurende het seizoen 2020. Want we blijven ons engageren om het werk op de velden en de boomgaarden zoveel als mogelijk gemakkelijk en comfortabel te maken”, besluit de marketingmanager.

Voor meer informatie:
Suterra Europe Biocontrol, S. L.
Plaza América 2, 9o
46004 Valencia (Spanje)
Tel: +34 96 395 67 43
marketing@suterra.com
magnet.suterra.com
www.suterra.com

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven