S.I.A. Group: mooie oogst van Vittoria en Black Magic

Siciliaans druivenseizoen op tijd van start

Vorig jaar begon het druivenseizoen op Sicilië twee weken eerder dan normaal, maar dit jaar lijkt het seizoen in het Mazzarrone-gebied op het gebruikelijke tijdstip aan te vangen.

V.l.n.r: Andrea Bellassai (eigenaar), Stefano La Terra (kwaliteitsmanager) en Emanuele La Terra (commercieel manager)

“Dit jaar begon het seizoen op het reguliere moment en de eerste druiven zijn op 16 mei geoogst. De omstandigheden zijn optimaal, de opbrengst is hoog en de smaak van de druiven is van een uitstekende kwaliteit,” zegt Emanuele La Terra van S.I.A. Group. 

Victoria druiven

“We gaan met de tijd mee door te luisteren naar de aanwijzingen en adviezen die we uit de markt krijgen. Door de trends te volgen en te interpreteren, kunnen we onze klanten een breed scala aan mogelijkheden bieden, niet alleen qua rassen, maar ook qua service. We proberen traditie in harmonie te brengen met meer geavanceerde teelttechnieken.”

Wat zijn de rassen die S.I.A. Group aanbiedt?
“Wij telen de voornamelijk traditionele rassen zoals de Victoria (80 ha), Black Magic (20 ha), Italia (65 ha) en we hebben 10 hectare met de meest innovatieve en opkomende pitloze druivenrassen. Deze zijn tegenwoordig erg populair, met name bij de jongere consument. In totaal telen we 1.000 ton druiven en brengen deze op de markt. Onze belangrijkste markten zijn die van Italië en Midden-Europa, terwijl onze afzetkanalen de groothandelsmarkten van Noord-Italië en de nationale en buitenlandse grote retailers zijn. Dankzij ons strikt intern beheer en GlobalGAP-certificering bereiken we de belangrijkste markten.”

Verpakking van het merk 'Cristina Gold'

Het bedrijf is al enkele jaren bezig met het in gang zetten van een proces van duurzaamheid voor zijn gewassen, waarbij het de thema's van geïntegreerde tuinbouw omarmt.

“We besteden veel zorg aan het handhaven van hoge normen in alle stappen van de toeleveringsketen. Onze druiven komen altijd in een optimale staat aan. De aandacht waarmee we onze druiven presenteren en de sobere elegantie van de verpakking zijn de middelen waarmee we ons onderscheiden.”

Voor meer informatie:
S.i.a. Group Srl 
Via Blanco, sn.
95040 Mazzarrone (CT) - Italië
+39 3358071966
siagroupsrl.am@gmail.com
www.sia-group.it 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven