Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Valter Monari: "Wij hebben geen arbeidsproblemen"

Oogstraming Vignola: 40% minder kersen

De kersenoogst in Vignola (Modena, Italië) is net begonnen. Vanaf komende maandag beginnen de kersen met een grotere continuïteit op de groothandelsmarkt te komen, eind mei wordt de piek bereikt. "We verwachten een daling van 40% qua opbrengst. Misschien wel 50% voor de meest pessimistische onder ons. De kwaliteit van de kersen en het kaliber zijn naar verwachting wel interessant," zegt Valter Monari, directeur van het Consorzio di Vignola.


Valter Monari (archieffoto)

Als het gaat om mankracht wijst Monari erop dat er geen problemen zijn. "Ik constateer dat er veel bereidwillige inwoners zijn die zich vrijwillig hebben aangemeld om op het platteland te komen werken, omdat ze hun vorige baan niet meer hebben of tijdelijk werkloos zijn. In Italië zijn er 2,6 miljoen mensen die een uitkering ontvangen en wachten op werk. Aangezien er geen gebrek is aan werk op het platteland, lijkt het me logisch dat er een daling is te verwachten van de uitkeringen en dat er nog meer mensen bereid zijn de handen uit de mouwen te steken."

Er zijn veel jongeren en werklozen die in de regio van Vignola naar de teeltbedrijven zijn gekomen om zich beschikbaar te stellen voor de oogst. En velen hebben werk gevonden. "Ik ben van mening dat de instellingen de bedrijven en ZZP-ers die op contractbasis werken beter moeten behandelen, omdat zij de economische ruggengraat van ons land vormen. Zij zijn degenen die altijd aanwezig zijn in het productieve sector en die geen vast salaris ontvangen, geen uitkering hebben en, als de pandemie komt, geen loonstrookje hebben op de 27e van de maand."

Monari voegt eraan toe dat hij van mening is dat er een zekere grens is aan de "parasitaire welvaartsstaat", omdat er werk genoeg is in het oogstseizoen.

Voor meer informatie:
Valter Monari
Consorzio di Vignola
www.consorziociliegiadivignolaigp.it

Publicatiedatum: