Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Clayton Swart van SATI

Zuid-Afrika: Beste druivenoogst in drie jaar geeft een volledig herstel aan na langdurige droogte

Het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen eindigde met volumes in overeenstemming met de prognoses en volgens Clayton Swart van SATI is het het beste gewas in drie jaar. Dit betekent een volledig herstel na een langdurige droogte, waarbij kwaliteitsdruiven kunnen worden geleverd aan de wereldmarkt.

Aan het begin van het seizoen leek het erop dat de regen in de noordelijke regio's de exportvolumes zou kunnen schaden, maar de totale opbrengst van alle regio’s bij elkaar heft de regenschade meer dan op.

"Dit wijst opnieuw op de gunstige geografische en klimatologische diversiteit van de vijf Zuid-Afrikaanse teeltregio's, die over het hele land zijn verspreid en niet alleen in één gebied zijn geconcentreerd. Hierdoor worden eventuele ongunstige weersomstandigheden en andere gebeurtenissen opgeheven of verzacht, zodat we de wereldmarkten consequent kunnen blijven bevoorraden," zegt Clayton.

"De Zuid-Afrikaanse druivenexport was dit seizoen in overeenstemming met de drie oogstramingen die in de loop van het seizoen werden opgesteld, ondanks de impact van de schadelijke regen aan het begin van respectievelijk de noordelijke provincies en de Hex River-regio. De twee regio's Berg River en Olifants River hadden echt goede oogstcondities die leidden tot een hogere opbrengst dan aanvankelijk verwacht."

Het Zuid-Afrikaanse aanbod was welkom op de Europese markt, aangezien andere landen die tegelijkertijd leverden, te maken hadden met een aantal weergerelateerde problemen.

De impact van het Coronavirus, dat begon in China in het midden van het Zuid-Afrikaanse tafeldruivenseizoen, leidde tot enige onzekerheid in januari en februari, terwijl de handel tot stilstand kwam toen het verlof van het Chinese Nieuwjaar werd verlengd en vele delen van China in de knel kwamen. Dit leidde tot een lichte daling van de export naar die regio.

De bijna definitieve oogstopbrengst bedraagt momenteel 66.047 miljoen kartons van 4,5 kg, wat in overeenstemming is met de oogstramingen.

Voor meer informatie:
Clayton Swart
South African Table Grape Industry
+27 21 863 0366
clayton@satgi.co.za
www.satgi.co.za

Publicatiedatum: