Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruit Kingdom verwacht goed seizoen

Egyptische druivenoogst begonnen midden in de Ramadan

De Egyptische druivenoogst is begonnen en dankzij het mooie weer zien de vooruitzichten voor het seizoen er goed uit. Er zijn nog wel een aantal uitdagingen, maar werken tijdens de Ramadan hoort daar volgens één exporteur niet bij. Logistiek blijft daarentegen een gevoelig onderwerp, hoewel de samenwerking met de kopers om het transport te regelen goed heeft uitgepakt.

"Het druivenoogstseizoen in Egypte is begonnen," zegt Amr Kadah, directeur van Fruit Kingdom for Export. "De temperatuur zal naar verwachting gunstig blijven, tot 37 graden Celsius en de kwaliteit van de druiven zou uitstekend moeten zijn. Ik denk niet dat de start van de oogst, die plaatsvindt in de tweede helft van de Ramadan en tijdens de viering van de laatste week van mei, een probleem of zelfs een uitdaging zal zijn."

Dat wil niet zeggen dat Fruit Kingdom dit seizoen geen uitdagingen hoeft aan te gaan: zowel het vervoer als het valutabeleid blijven problematisch. "Logistiek is nog steeds het meest gevoelige probleem, naast het valutabeleid, dat onze nationale valuta beïnvloedt. Ik ben er echter van overtuigd dat logistieke bedrijven en alle landen van de wereld zich maximaal inspannen om goederen in de kortst mogelijke tijd en tegen de best mogelijke prijs te vervoeren. De situatie met het Coronavirus zal met de inspanningen van de internationale gemeenschap hopelijk spoedig enigszins genormaliseerd worden."

"Onze belangrijkste markten zijn Europa, Rusland en de Arabische landen. Al onze klanten zijn ook onze partners en zij staan klaar om te helpen bij het vinden van de beste transportcapaciteiten. Dit jaar hebben we de productie van druiven verhoogd en verwachten we ook dat de Egyptische druiven minstens een maand op de wereldmarkt zullen zijn zonder noemenswaardige concurrentie. Hierdoor kunnen nieuwe klanten de kwaliteit van de Egyptische druiven en de verpakking ervan zelf zien. Elke klant is welkom om ons productie- en logistieke centrum te bezoeken. De vraag naar verse druiven is al vele jaren in een stijgende lijn over de hele wereld. Het is een gevolg van de trends in gezonde eetgewoonten en voedingscultuur," besluit Kadah.

Voor meer informatie:
Amr Kadah
Fruit Kingdom for Export
+20 1009 288 377
amr.kadah@mail.ru
Facebook

Publicatiedatum: