Waterstofperoxidedamp wint wereldwijd terrein voor voedselconservering

ChillSafe is een eenvoudig te gebruiken sachet dat een lage dosis waterstofperoxide afgeeft en te gebruiken is op plaatsten waar voedsel wordt verpakt, bewaard of vervoerd en waarmee de veiligheid en houdbaarheid van versproducten kan worden gewaarborgd. Na vijftien jaar van ontwikkeling en onderzoek en het verwerven van de certificaten HACCP en BIO heeft deze technologie bewezen effectief te zijn tegen bacteriële besmetting, ethyleen en geuren. 

Het gepatenteerde product wordt momenteel gebruikt in heel Zuid-Amerika, Australië, Zuid-Afrika en wordt door gebruikers in de VS en de EU getest. Grote internationale distributeurs, zoals Decco, E.E. Muir & Sons, en merken zoals Vilis Bakery, McDonalds, Costa en Drakes, gebruiken ChillSafe om bederf te voorkomen en voedsel hygiënisch te bewaren. 

De doeltreffendheid van ChillSafe schuilt in het feit dat de lucht voortdurend behandeld wordt, evenals alle oppervlakten, zelfs de moeilijkst bereikbare plaatsen, en de producten zelf.

"Mijn missie met ChillSafe is het leveren van meer voedsel aan meer mensen op meer plaatsten. Ondanks dat er miljarden uit worden gegeven aan het reduceren van voedselverspilling is er nog altijd sprake van een onacceptabele situatie. Er bestaat geen wondermiddel maar toch is ChillSafe een eenvoudige manier om de kwaliteit te verhogen en heeft het supermarkten tot wel tien keer het investeringsrendement opgeleverd bij gebruik aan het einde van de toeleveringsketen," legt Thomas deMasi uit, medeoprichter en directeur van Coolsan.

Het was de Australische wetenschapper Gary Erickson die begon met de ontwikkeling van ChillSafe. Hij ontwikkelde ontsmettingsproducten op basis van waterstofperoxide voor ziekenhuizen. Na zijn pensionering ontwikkelde hij de ChillSafe-oplossing toen hij verhuisde naar een afgelegen regio in New South Wales. 

Zijn vrouw wilde versproducten zo lang mogelijk bewaren gezien de grote afstand tot de supermarkten. Vijftien jaar later wordt het product toegepast door telers en verladers, retailers, horecabedrijven en verwerkers. 

"We hebben gekozen voor waterstofperoxide omdat we weten dat dit veilig te gebruiken is in de voedselsector en effectieve bescherming biedt tegen tal van bacteriën, schimmels en virussen," aldus Gary Erickson. "Bij gebruik als laag gedoseerde damp vermindert het op doeltreffende wijze ethyleen en geuren en kan het op elke werkplek worden toegepast."

De ChillSafe-sachtes zijn in twee maten verkrijgbaar: C25 geschikt voor 25 m3 en C50 voor 50 m3. Beide sachets zijn gedurende 30 dagen 24/7 bruikbaar. De sachets zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig te plaatsten. Ze worden geactiveerd zodra ze vocht uit de lucht opnemen en zijn een zeer kosteneffectieve manier om de kwaliteit van versproducten te waarborgen. Zo zijn twee sachets (25 m3) voldoende voor een container van 40'. De kosten hiervan bedragen minder dan €92 maar de oplossing zorgt er wel voor dat de kwaliteit van een vracht van €9.000 verse AGF tijdens het transport op peil blijft. 

 

Voor meer informatie:
Thomas deMasi
Coolsan Australia
thomas@coolsan.com.au
www.coolsan.com.au 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven