Robert Greeve, Anaco&Greeve:

"Bananenprijzen te laag voor de tijd van het jaar door een te groot aanbod"

Tholen - Werden de bananen in de bekende hamsterweek na de Corona-maatregelen nog erg goed verkocht, de afgelopen weken heeft de goede marktsituatie zich niet doorgezet. "Eén van de oorzaken is de slechte bananenmarkt in Rusland geweest. Daardoor hebben de exporteurs veel meer bananen naar Noordwest-Europa gestuurd. Dit zorgde voor te veel aanbod op de markt", vertelt Robert Greeve van Anaco&Greeve uit Poeldijk.

"Prijzen liggen voor de tijd van het jaar dan ook op een te laag niveau, al krabbelen ze de laatste weken weer wat op. Maar ze zitten nog altijd niet op het gewenste niveau", vertelt Robert. Anaco&Greeve zet de bananen af richting retail, groothandel en een klein gedeelte richting foodservice. "Supermarkten maken een kleine plus, de groothandel blijft iets achter en de afname van de foodservice is echt dramatisch."

"Gelukkig zien we de laatste week ook bij de foodservice-klanten een lichte opleving. De zomermaanden zijn traditiegetrouw niet de beste maanden op de bananenmarkt en zeker bij voldoende aanbod van ander zomerfruit zal de afzet er niet makkelijker op worden. Maar je weet het niet, vooruitblikken is altijd koffiedik kijken. De logistieke aanvoer levert in elk geval geen problemen op", besluit Robert.

Voor meer informatie:
Robert Greeve
Anaco & Greeve
ABC Westland 666
2685 DH Poeldijk
Tel: 0174-210200
rg@anacogreeve.nl 
www.anacogreeve.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven