Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NAGF:

"Koken met restjes helpt consument minder te verspillen"

Jaarlijks wordt een kwart van het voedsel in Nederland verspild, waarin groenten en fruit een belangrijk aandeel hebben. De consument is, volgens het Voedingscentrum, met ongeveer 33% de grootste verspiller. Om consumenten te helpen minder weg te gooien, heeft het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit de Koken met Restjes tool ontwikkeld. 

De Koken met Restjes tool
De Koken met Restjes tool is door het NAGF ontwikkeld en staat nu online op www.kokenmetrestjes.nl. De tool is als volgt te gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld nog een courgette en tomaten hebt liggen, dan vul je deze ingrediĆ«nten, stuk voor stuk, in de zoekbalk in. Als resultaat krijgt de bezoeker verschillende recepten van Veggipedia te zien, zoals courgette met een kruimellaagje en aardappelpuree en courgetteratatouille.

Goed bewaren
Een andere manier om verspilling van groenten en fruit tegen te gaan, is deze op de juiste manier te bewaren: zo blijft het langer houdbaar. Kijk voor meer informatie over het bewaren van groenten en fruit op Veggipedia.

Kijk voor meer tips om voedselverspilling tegen te gaan op de website van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. En bekijk deze factsheet van het Voedingscentrum voor meer informatie over voedselverspilling door consumenten. 

Bron: NAGF

 

Publicatiedatum: