Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martino Ferreira - Elite Agro

Eerste bescheiden aantallen kersen in Marokko geoogst

Elite Agro is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten en heeft zes teeltbedrijven in Marokko, waarvan één in de buurt van Sefrou, waar onlangs de eerste kersen werden geplukt.

“We telen zachtfruit, hardfruit en steenfruit hier in Marokko," vertelt Martino Ferreira, die werkzaam is als tuinbouwdeskundige bij het bedrijf. "We telen op 5 hectare kersen in een dicht aangeplante boomgaard. Dit is het eerste seizoen, dus de aantallen zijn nog bescheiden maar we hopen dat de opbrengsten mettertijd toe zullen nemen. Dankzij het lokale microklimaat is de kleuring van het fruit zeer goed. De kersen worden onbedekt geteeld en de koudere wintermaanden zijn gunstig voor zowel de teelt van kersen als die van appelen en overig steenfruit."

Martino legt uit dat de kersen dit jaar bestemd zijn voor de export naar het Midden-Oosten en Rusland. Een deel van het fruit zal echter naar  het moederbedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten gaan. Volgend jaar, wanneer de opbrengsten hoger zijn, dan zullen de mogelijkheden voor de export naar de Britse retailmarkt worden onderzocht.

Elite Agro bezit ook groenteteeltbedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten, Servië, Marokko, Mauritanië en Ethiopië. 

Voor meer informatie:
Martino Ferreira
Elite Agro
Tel: +971 549986119 
Email: martino.ferreira@eag.ae 

Publicatiedatum: