Mustapha Chihabi, Tomoor

“Coronacrisis en Ramadan doet vraag naar dadels explosief toenemen”

Tholen – “Sinds het begin van de coronacrisis is de vraag naar dadels geëxplodeerd. Mensen begonnen met het inslaan van gezonde voeding met een lange houdbaarheidsdatum waardoor de verkoop van dadels fors toenam”, vertelt Mustapha Chihabi van Tomoor. “De kwaliteit van onze Saudische dadels is super dit jaar. De dadels hebben een mooi groeiseizoen gekend waardoor er genoeg volume beschikbaar is.”


Mustapha Chihabi

Ondanks de goede vraag naar dadels loopt de aanvoer stroef vanwege de coronacrisis. “De supply chain is verstoord, de fabrieken kunnen niet op volle capaciteit draaien vanwege de social distance maatregelen en het transport is vertraagd. Tevens doet de e-commerce het ook zeer goed en verkopen we vaker via onze webshop www.tomoor.be en op Amazon, maar ook zij hebben het erg druk. Hierdoor loopt alles wat vertraging op, maar wij doen er alles aan om onze producten zo snel mogelijk bij onze klanten te krijgen”, aldus Mustapha.

“De echte Ramadan-piek hebben we inmiddels een week of twee geleden gehad. Iedereen begon dadels in te slaan waardoor de verkoop flink toenam. Ondertussen zitten we dichtbij de derde week en is het bij ons wat rustiger geworden. Voor de komende weken hebben we nog genoeg stock”, stelt Chihabi. Tomoor heeft dit jaar voor de eerste keer geëxporteerd naar de Scandinavische landen. “We zijn hiermee het eerste bedrijf dat deze unieke rassen op deze markten introduceert. Ook hebben in maart dit jaar onze intrek genomen in een nieuw pand aan het Bollaarpark in Lier te Antwerpen”

Voor meer informatie:
Mustapha Chihabi
Tomoor
Vakenderveld nummer 9 bus 5
Lier 2500
+(0)32-488 858585
sales@tomoor.be    
www.tomoor.be    

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven