Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schoeller Allibert:

"JumboNest is hygiënisch, stapelbaar en ontworpen om logistieke opslag te maximaliseren"

"Hygiënisch, volledig stapelbaar en ontworpen om de logistieke opslag te maximaliseren, JumboNest is de volgende generatie in duurzame, herbruikbare verpakkingen", aldus Schoeller Allibert.  "Voedselveilig, robuust en bestand tegen extreme temperaturen van -7°c tot +40°c, is het de ultieme keuze voor onder andere volgende industrieën: Food & Food processing, Beverage, Agriculture, Retail, Industrial Manufacturing en Recycling."



Bij de aankondiging van de lancering van JumboNest zegt Ludo Gielen, CEO van Schoeller Allibert: "Als Europees marktleider op het gebied van supply chain - activiteiten vertegenwoordigt JumboNest  het nieuwste en meest innovatieve product in het streven naar de kringloopeconomie. Ons doel als Schoeller Allibert is om duurzaamheid te bevorderen en te waarborgen door het ontwerpen en creëren van milieuverantwoorde, logistieke oplossingen die de wereldwijde supply chains efficiënter maken".

Ontworpen voor efficiëntie, gebouwd om lang mee te gaan
Met een capaciteit tot 525 liter, 600 kg per container en stapelvermogen tot zes palletcontainers hoog, verbetert JumboNest de capaciteit van de vrachtwagen met 250%. Doordat hij nestbaar is (leeg) kunnen leveranciers en expediteurs de beperkte vrachtruimte kunnen optimaliseren.

De JumboNest is gemaakt uit één stuk kunststof met een hoge dichtheid en garandeert sterkte en stijfheid, terwijl er geen moeilijk bereikbare plaatsen zijn om de hygiëne te garanderen. Met easy-grab handgrepen aan alle vier zijden en geïntegreerde schokdempers is JumboNest ook praktisch, veerkrachtig en gebouwd om zelfs de zwaarste omgevingen te overleven.

JumboNest is verkrijgbaar in twee basisconfiguraties - voeten of sledes - en wordt optioneel geleverd met extra wielen voor maximale wendbaarheid. Beide JumboNest-versies kunnen volledig worden gestapeld zonder deksel voor veelzijdigheid.

Slimmere functies voor een duurzame toekomst
JumboNest is speciaal ontworpen met conische zijwanden, waardoor de luchtstroom wordt verbeterd wanneer containers worden gestapeld en geflankeerd. Deze innovatieve functie vermindert de hoeveelheid energie die nodig is om temperatuur kritische producten op te slaan - waardoor de impact op het milieu wordt geminimaliseerd. Bovendien voldoet JumboNest aan de vraag van consumenten en leveranciers wat traceerbaarheid betreft door middel van twee RFID-panelen en aangewezen clear-viewlabelzones.

De JumboNest-serie is geschikt voor zowel geautomatiseerde als handmatige handlingssystemen en biedt een werkelijk flexibele oplossing, ongeacht de grootte van het bedrijf of de technische mogelijkheden.

JumboNest kan worden opgewaardeerd met de Internet of Things (IoT) functionaliteit en biedt volledige transparantie over vitale statistieken, inclusief locatie, temperatuur en luchtvochtigheid in elke fase van het logistieke proces.

Aangepast aan de strenge eisen van de industrie en de retail JumboNest is op maat gemaakt om klassieke knelpunten te elimineren. Kenmerken zijn onder andere een grotere vrije hoogte voor gebruiksgemak, terwijl meerdere contactzones voor stabiliteit zorgen. JumboNest kan ook worden aangepast om een passende oplossing voor een aantal sectoren te creëren. De technische specificaties omvatten:
• Externe afmetingen: 1200 mm x 1000 mm x 784 mm
• Gewicht: 40,5 kg (8282.100) – 41,4 kg (8282.200)
• Genestelde hoogte: 202,5 mm
• Volume: 525 L
• Eenheidsbelasting: 600 kg
• Stapelbelasting: 3200 kg



Voor meer informatie:
Steffi Ceunen
Schoeller Allibert
+32(0)11 948 333
Steffi.Ceunen@schoellerallibert.com 
www.schoellerallibert.com  

Publicatiedatum: