Italiaanse pompoenen uit Marokko

De Italiaanse pompoenrassen Lunga di Napoli en Moscata di Provenza zijn als onderdeel van een project geteeld in het Marokkaanse Casablanca. De zaden zijn afkomstig van het Italiaanse Scafati uit Salerno. Rond 12 mei zijn de eerste geoogste pompoenen aangekomen en afgezet op de Italiaanse markt.

Dit wordt de nieuwe uitdaging voor La Zucca Rossa, een bedrijf dat actief is in het Agrifood Center of Naples (CAAN). "Op voorhand is er onderzoek gedaan naar de teeltmogelijkheden en de marktvraag, waarna afgelopen januari 100 hectare in Noord-Afrika met deze gewassen werden beplant in samenwerking met een grote speler uit Casablanca," zegt Giuseppe Ventura, die het bedrijf samen met zijn broer Ciro en zijn zoon Antonio runt.

"De Italiaanse zaden bleken productief en vertoonden geen problemen op het gebied van de teelt. De kwaliteit van de pompoenen was uitzonderlijk. De volumes die nu aankomen zullen tot 20 juni op de markt worden gebracht, dat wil zeggen tot het begin van de Scafati-pompoenseizoen."

Ventura wijst erop dat dergelijke projecten niet van de ene op de andere dag kunnen worden uitgevoerd. "Er hebben verschillende bijeenkomsten plaatsgevonden, ik heb de grond persoonlijk geëvalueerd voor de teelt en was al op de hoogte van levensvatbare bedrijfsmogelijkheden. De Lunga di Napoli-pompoen was in die gebieden geen bekend ras, omdat de voorkeur werd gegeven aan lokale cultivars."

"Op dit moment zijn de afzetprijzen lager dan vorig jaar. Het pompoenseizoen zou echter vrij goed moeten verlopen, ook gezien de noodperiode van de afgelopen maanden. Pompoenen die tot 20 juni op de markt zijn, zullen bestemd zijn voor andere markten en de detailhandel, zowel Italiaans als buitenlands."

"De reden waarom we typisch Italiaanse gewassen in het buitenland telen is om het areaal uit te breiden, zeker omdat kwaliteitspompoenen van andere oorsprong schaarser worden in deze periode van het jaar. Jaar na jaar is dit het geval, dus daarom moet er een leemte worden opgevuld van ongeveer een maand waarin het type pompoen, waar de meeste vraag naar is, niet aanwezig is op de markt. We zijn al drie generaties specialist in de pompoenenteelt; betrouwbaarheid, kwaliteit en beschikbaarheid zijn de waarden waarop ons product is gebouwd," concludeert Ventura.

Voor meer informatie:
Giuseppe Ventura
La Zucca Rossa di Ventura
+39 333 7007837
info@lazuccarossadiventurasrl.it
www.lazuccarossadiventurasrl.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven