Tot half twee ’s nachts aardbeiendippen

Tholen - Geen Udense taferelen met filevorming voor een aardbeienlekkernij, maar het openingsweekend van de aardbeiendrive van Roy Verhoeven en Claudia van Eldijk was wel een groot succes. Binnen enkele uren waren hun in chocolade gedipte aardbeien uitverkocht, dus moest er diezelfde nacht tot half twee doorgedipt worden om weer voldoende voorraad aan te leggen, vertelt Claudia van Eldijk.

Claudia is geen aardbeiendipster van beroep maar sportinstructrice en manager van drie sportscholen Go4Fit, ze is ook dochter van groenteman Tonny van Eldijk. Roy Verhoeven zit in de evenementenbranche en heeft een foodtruck. “Hij bedacht om in samenwerking met mijn ouders een aardbeiendrive te beginnen”, vertelt Claudia die daar wel voor in was. “De festivals waar Roy op staat gaan niet door. Mijn ouders hebben het ook moeilijk. Zij leveren veel aan de horeca en dat staat nu allemaal stil. We hoorden over Uden en we dachten: dat kunnen wij ook doen. Om mijn ouders te helpen, zodat ze toch aardbeien kunnen verkopen.’’ Afgelopen weekend waren ze voor het eerst open en hebben goede zaken gedaan. “Via de media was het bekend gemaakt en het was moederdag natuurlijk maar ik hoop en verwacht dat het echt aanslaat. Het is ook superleuk om te doen”, vertelt Claudia enthousiast.

Toevalligerwijs staat er aan de overkant van de weg nóg een aardbeiendrive, The Sweet Drive – in van de Wijchense kermisexploitant Frans Ockers. Het kermisseizoen ligt in elk geval tot september stil en zo hoopt de familie toch wat te verdienen. Normaal gesproken staan ze met hun attracties jaarlijks op zo'n 120 kermissen, vertellen ze aan De Gelderlander. “Een paar exploitanten begonnen al eerder met de verkoop van fruit gedoopt in chocolade, een echte kermislekkernij. Ze zeiden tegen mij: waarom doen jullie dat ook niet? Ja, waarom niet, dacht ik.”


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven