Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië zet in op nieuwe druivenrassen

Een areaal van 300 hectare met de bekendste druivenrassen: dat is het nieuwe project van de Italiaanse telersorganisatie O.P. Agorà. Agronoom Giuseppe Tagliente vertelt hierover.

“Samen met onze partners hebben we besloten dat dit het moment is om een verandering aan te brengen wat betreft de druivenrassen die we telen. We hebben een programma gepresenteerd aan de belangrijkste nationale en internationale veredelaars zodat de traditionele rassen kunnen worden geconverteerd naar gepatenteerde, pitloze rassen. In maart en april 2020 hebben we al meer dan 25 hectare met ARRA30, ARRA19 en ARRA32 druiven geplant in Apulië en in de provincie Cuneo, in het noordoosten van Italië.”

ARRA32 - Archieffoto

“Deze activiteiten zullen de komende vijf jaar worden voortgezet waarbij wij uiteindelijk 300 hectare zullen aanplanten. De winstmarges op de oudste variëteiten worden inmiddels steeds kleiner, want naast de hoge kosten zijn de opbrengsten lager in vergelijking met de recent geïntroduceerde rassen. De komst van deze nieuwe cultivars heeft de mentaliteit van de wijnmakers de afgelopen jaren veranderd. Zij steunen ons en investeren samen met ons in het omschakelen naar nieuwe rassen. Ongeveer 50% van de uitgaven wordt gefinancierd via  operationele programma’s.” 

ARRA30 - Archieffoto

“Aan het hoofd van dit project staat een organisatie met meer dan 420 leden en vijf coöperaties, waaronder verwerkings- en verpakkingslocaties. Dit vormt een belangrijke basis tussen de regio’s Basilicata, Apulië, Campanië en Piëmont. Met deze grote rassenvernieuwing zullen we alle telers weer op het goede spoor krijgen na alle problemen die ze de afgelopen jaren hebben gekend. Op deze manier zullen ze weer een gezond concurrentievermogen hebben op de nationale en internationale markten.” 

Voor meer informatie:
O.P. Agorà Soc. Coop. Agr.
Viale Padre Mario Pagano 15 
75012 Metaponto di Bernalda (MT)
Italië
+39 0835 404972
info@opagora.it
www.opagora.it

Publicatiedatum: