Kleinere maten en zwakkere vraag naar Greenskin-avocado's

Zuid-Afrika stelt raming voor avocado-export naar beneden bij

Zuid-Afrika heeft haar raming voor de avocado-export dit seizoen naar beneden bijgesteld van 18,5 mln dozen (4 kilo) naar 16 mln dozen (64.000 ton). De afname kan worden toegeschreven aan de kleinere maten van het fruit en de zwakkere vraag naar Greenskin-avocado's. 

"We hebben nu een kwart van het fruit geoogst en het exportseizoen is in volle gang," zegt Derek Donkin van Subtrop. "We exporteren nu al een maand en tot nu toe verloopt alles prima. De fysieke export wordt nog niet echt gehinderd door de lockdown en de havens functioneren goed. Toch merken we dat de markt voor avocado's in Europa wat minder is. Het feit dat de horeca gesloten is, heeft gevolgen voor de export van de Greenskins die voor deze sector bestemd waren. Er gaat ook minder fruit naar de Baltische Staten omdat het transport vanuit Rotterdam naar het oosten moeizaam verloopt. De Baltische Staten zijn een belangrijke markt voor Greenskin-avocado's. De aantallen Hass zijn zoals verwacht stabiel gebleven."

"We verwachten dat vanaf nu grote aantallen avocado's uit Peru Europa zullen bereiken en wachten af wat er daarna gebeurt. Peru heeft een goede oogst die zij graag in Europa af wil zetten maar kampt eveneens met beperkingen als gevolg van de Covid-19-epidemie. We denken dat de aanvoer vanuit Peru in de loop van de komende twee weken verder toe zal nemen."

“We hopen dat mensen ook tijdens de lockdowns avocado's zullen blijven kopen. De afzet is de voorbije jaren gestaag gegroeid en daarnaast zijn mensen momenteel meer bezig met hun gezondheid."

"Zuid-Afrika zal tot aan week 30 de huidige aantallen kunnen leveren. Hierna neemt de aanvoer af en in oktober zullen de laatste avocado's naar Europa worden verladen. 

 

Voor meer informatie:
Derek Donkin
Subtrop
Tel: +27 15 307 3676
Email: info@subtrop.co.za 
www.avocado.co.za 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven