Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Daan van Empel, GroentenFruit Huis

"De coronacrisis maakt dat mensen bewuster worden"

Vorige week was het de beurt aan Daan van Empel voor een kijkje in de werkzaamheden van medewerkers van GroentenFruit Huis. In deze periode staan die voor een groot deel in het teken van de gevolgen van het coronavirus, maar daarnaast gaan ook de overige werkzaamheden gewoon door. Daan is binnen GroentenFruit Huis verantwoordelijk voor Voedselveiligheid en Duurzaamheid. In onderstaand interview leest u meer over een willekeurige werkdag van Daan.

Thuiswerken…
Elke dag sta ik om 07:00 uur op. Aangezien we nu moeten thuiswerken door het coronavirus, bespaar ik reistijd. Deze tijd benut ik nu o.a. door 's morgens samen met mijn gezin te ontbijten. Afhankelijk van de werkagenda’s en telefonische afspraken, verdelen mijn vrouw en ik de dag. Dit zodat we beiden het thuiswerken en de zorg voor ons zoontje van 1 jaar kunnen combineren, zolang de kinderdagverblijven gesloten zijn. Over het algemeen vind ik het prettige aan thuis werken dat je meer tijd met je gezin hebt, maar het maakt het tegelijkertijd lastiger om je volledig te focussen op je werkzaamheden. Het komt dan ook weleens voor dat ik in de avond nog even door werk als er belangrijke deadlines zijn bijvoorbeeld.

Contact met…
Over het algemeen heb ik veel contact met mijn collega’s van het team Voedselveiligheid en Duurzaamheid. Binnen het team worden er taken verdeeld die voortkomen uit het crisisteam, waar mijn collega Nicolette aan deel neemt. Naast de werkzaamheden rondom het coronavirus houdt GroentenFruit Huis de lopende dossiers o.a. op gebied van voedselveiligheid en duurzaamheid ook in de gaten. Samen met mijn collega’s en betrokken leden neem ik deze door, zoals de ontwikkelingen op gebied van certificeringen waaronder PlanetProof en de herziening van GlobalGAP Maar ook het dossier in Europa rondom de nieuwe Green Deal/ Farm to Fork Strategy en daaraan gerelateerde ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid, gewasbescherming en methodiekontwikkeling voor een milieu footprint. 

Samenwerken op afstand gaat gelukkig goed, mede door alle technische oplossingen. Toch mis ik de non-verbale communicatie en persoonlijke interactie met collega's, leden en externe relaties. Vooral bij wat complexere onderwerpen maakt de afstand het lastiger om grote stappen te maken. 

Bewuster worden…
De coronacrisis maakt dat mensen bewuster worden van het belang van een veilig en goed werkend voedselsysteem. Dit is tegelijkertijd aanleiding voor veel partijen om visies en standpunten te delen over hoe dit voedselsysteem er in de toekomst uit zou moeten zien en waar het systeem aan zou moeten voldoen. Het is belangrijk dat we ons als sector realiseren dat het essentieel is om, ook in crisistijd, deelnemer in deze discussie te blijven en zo ook als groenten- en fruitsector op langere termijn een belangrijk onderdeel te blijven van een gezond en duurzaam voedselsysteem.

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
T: 079 - 368 11 13 
06 - 30 986476  
info@groentenfruithuis.nl      

Publicatiedatum: