Agrimola, Italië

Herkomst tamme en wilde kastanjes gegarandeerd

Sinds 1978 loopt het Italiaanse Agrimola voorop in de productie van diepgevroren kwaliteitsfruit en is het bedrijf bovendien toonaangevend op het gebied van de verwerking en afzet van wilde en tamme kastanjes.

Aangezien het bedrijf is gevestigd in de heuvels van Imola, in de Santerno Vallei, geniet het van een lokaal microklimaat dat bijzonder geschikt is voor de teelt van abrikozen, perziken en kastanjes. In de faciliteit in Casalfiumanese wordt jaarlijks meer dan 10.000 ton wilde en tamme kastanjes verwerkt.

"Om de kwaliteit van de meer dan 40 duizend ton verwerkt fruit te garanderen," zegt Luca Sassi, CEO van Agrimola, "maken wij gebruik van moderne apparatuur en installaties. Wij hebben optische sorteermachines, hoge-resolutie metaaldetectoren voor het verwijderen van vreemde voorwerpen en de controle van de producten, voor en na het verpakken. Ons eigen laboratorium staat garant voor een zorgvuldige kwaliteitscontrole, die het product in alle fasen van de verwerkingscyclus volgt."

Het bedrijf beschikt over een productiefaciliteit van 20.000 m2, met 15.000 m3 aan koelcellen. De totale oppervlakte van Agrimola beslaat 40.000 vierkante meter.

"Eén van de topprioriteiten van ons bedrijf is altijd geweest om de herkomst van de producten die aan onze klanten worden geleverd te garanderen en dat wordt toegekend door het GlobalGAP - optie2-certificaat. We hebben ook ons interne traceerbaarheidssysteem voor vers en diepgevroren fruit geïnformatiseerd: een barcode-etiketsysteem garandeert de juiste kwaliteit en vergemakkelijkt de traceerbaarheid van de producten. Deze etiketten worden op elke verpakking of pallet aangebracht en bevatten specifieke informatie zoals artikelomschrijvingen, leveranciers, partij en gewicht."

Het bedrijf is daarnaast nog in het bezit van diverse andere kwaliteitscertificeringen, zoals BGA en IFS. "Ons doel is om de consument meer en meer de echte vruchten te laten waarderen die ons land produceert, in combinatie met de hoge normen van onze productie." Respect voor het milieu is een van de doelstellingen die Agrimola zich altijd heeft gesteld en sinds enkele jaren is er een fotovoltaïsch systeem voor de productie van elektriciteit geïnstalleerd in de faciliteiten in Casalfiumanese.

Door de toepassing van een waterzuiveringsinstallatie die het waterverbruik zelfvoorzienend maakt, slaagt Agrimola er bovendien in om niet alleen de interne kosten te verlagen, maar ook de efficiëntie van zijn processen aanzienlijk te verbeteren. De nieuwste technologieën maken het mogelijk om het water te filtreren en te ontsmetten door middel van een reeks stappen waarbij gebruik wordt gemaakt van UV-stralen en microfilters, om zo een maximale zuiverheid te garanderen van de producten die bestemd zijn voor consumptie of verdere verwerking. Waterzuivering is daarbij een onmisbare procedure voor degenen die met biologische producten te maken hebben.

Voor meer informatie:
Luca Sassi
Agrimola Spa
Via G. Di Vittorio n. 30,
40020 Casalfiumanese (Bologna)
Italië
+39 0542666072
agrimola@agrimola.it
www.agrimola.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven