Keniaanse exporteurs opgelucht nu meer luchtvaartmaatschappijen hun vluchten hervatten

De in het buitenland gevestigde luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten naar Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) in de Keniaanse hoofdstad Nairobi hervat, nu de Europese landen beginnen met het versoepelen van de Covid-19 lockdowns, waardoor de vraag naar versproducten en de capaciteit van vrachtvliegtuigen toeneemt.

De laatste nieuwkomers zijn British Airways en Singapore Air, die eerder waren gestopt met het vliegen op de route van Nairobi als gevolg van de beperkingen op internationale reizen en de lage vraag naar tuinbouwproducten in Europa na het annuleren van orders.

Ook andere luchtvaartmaatschappijen hebben hun frequenties verhoogd: Ethiopian Airlines vliegt dagelijks vanaf JKIA, KLM drie keer per week en Kenya Airways (KQ) vliegt een paar keer per week naar Europa en China.

"Wij zijn blij dat de capaciteit voor vracht nu op JKIA wordt uitgebreid en dit zal er in hoge mate toe bijdragen dat we niet te maken krijgen met ruimtebeperkingen. En nu kunnen we ook de hoge vrachttarieven die op dit moment in rekening worden gebracht, aanpakken," aldus Ojepat Okisegere, chief executive van Fresh Produce Consortium.

Afgelopen maand startte Emirates SkyCargo met twee wekelijkse vluchten, waarbij zij gebruik maken van de buikcapaciteit op hun Boeing 777-300 ER passagiersvliegtuigen om op die manier de vrachtcapaciteit aan te vullen die door hun vrachtvliegtuigen van Nairobi en Eldoret wordt aangeboden.

Bron: businessdailyafrica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven