Reacties wereldwijd

Internationale AGF-sector voorzichtig maar positief over nieuwe datum voor Asia Fruit Logistica

De organisatoren van Asia Fruit Logistica hebben gisteren bekend gemaakt dat de beurs wordt uitgesteld tot november. Deze zou aanvankelijk eind september in Singapore plaatsvinden, maar vanwege de Covid-19-crisis zal deze nu plaatsvinden van 18 tot 20 november 2020.

FreshPlaza sprak met een aantal van de bedrijven die in het verleden hebben geëxposeerd en de beurs hebben bezocht om hun mening te geven over het bijwonen van de beurs dit jaar. Over het algemeen zijn de meesten positief over de verandering van de datum, maar sommigen vinden het nog te vroeg om te beslissen, omdat er geen garanties zijn dat reizen wordt toegestaan of dat vervoer überhaupt mogelijk zal zijn. Met name de Australiërs zullen niet aanwezig zijn als dat betekent dat ze bij terugkeer in quarantaine moeten gaan.

Ger van Burik - Holland Fresh Group
Ger van Burik, die elk jaar de gezamenlijke Nederlandse deelname voor Asia Fruit Logistica organiseert, meldt dat tien bedrijven zich hebben ingeschreven voor een stand op het Nederlandse Paviljoen op de beurs in Singapore. "In vergelijking met vorig jaar is er één bedrijf dat niet deelneemt en één nieuw bedrijf heeft zich ingeschreven. Niemand heeft zich teruggetrokken vanwege de huidige onzekere situatie."

Kevin Au Yeung - RK Growers Srl - Omnifresh - Italië
"Ik denk dat het goed is dat ze besloten hebben om de beurs te verplaatsen naar november, want het is niet zeker of Singapore klaar is om in september een beurs van deze omvang te organiseren. Hoewel het voor Italië een drukke tijd is, omdat veel van onze producten half september tot half oktober beginnen, is dit ook een goede zaak, want dan kunnen we een volledig assortiment van onze producten op de beurs laten zien, wat niet mogelijk is in september."

Elizabeth Sandoval - Altar Produce, Mexico
"Ik denk dat het voor de organisatoren van Asia Fruit Logistica een moeilijke beslissing was om de beurs uit te stellen tot november, maar het was zeker het juiste om te doen onder de huidige omstandigheden. Wij van Altar hebben geen grote problemen en geven zelfs de voorkeur aan de nieuwe data, omdat het ons meer tijd geeft om ons veilig genoeg te voelen om erbij te zijn. We hopen echt dat de rest van de exposanten en bezoekers over de hele wereld de verandering van de data verwelkomen, en dat we allemaal kunnen genieten van een productieve en veilige beurs."

Aziz El Sous - Grupo Athos, Peru
Grupo Athos had vorig jaar een stand op Asia Fruit Logistica, maar voor dit jaar hebben ze uit voorzorg al hun reizen naar beurzen geannuleerd om de veiligheid van hun personeel te waarborgen. Aziz El Sous: "Ik ben het eens met het uitstel. Voor ons is het nog te vroeg om te beslissen of we aanwezig zullen zijn, vooral omdat het een grote investering is. Zelfs met het uitstel is er geen zekerheid dat het doorgaat. Wij hebben de afgelopen twee tot drie jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van de relaties met onze Chinese klanten voor de handel in onze blauwe bessen. We werken aan het onderhouden van die relaties met behulp van technologie en het zal voor ons niet al te veel impact hebben om dit jaar af te zien van deelname aan Asia Fruit Logistica. De veiligheid van onze medewerkers heeft bij ons de hoogste prioriteit."

Juan Gonzalez Pita - Salix Fruits, USA
"We waren eigenlijk verbaasd dat er niet eerder een aankondiging was gekomen, gezien het feit dat bijna elk ander evenement wordt opgeschort. We hadden dus aangenomen dat Asia Fruit Logistica direct zou worden afgelast en niet zou worden uitgesteld."

"Vandaag de dag zijn we nog steeds erg onzeker over de hele situatie. We weten niet hoe het luchtverkeer op korte termijn zal zijn en we weten ook niet goed hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn, welke maatregelen er genomen moeten worden, of we nu wel of niet een masker moeten dragen op de beurs. Naar de Fruit Logistica gaan is voor ons altijd erg belangrijk en is een centraal onderdeel van ons werk, het is een plek waar we onze collega's, onze vrienden, mensen uit de sector, etc. ontmoeten, maar deze pandemie brengt ons ertoe om een heleboel zaken te heroverwegen. We wachten op de reacties van de rest van de AGF-sector en zullen onze aanwezigheid evalueren als we weten of klanten, vrienden, leveranciers, enz. gaan."

Austin Gu - Cydiance, China
Austin vertelt dat zijn bedrijf nog steeds zal exposeren, of het nu in september of november wordt gehouden. Zij hebben wel besloten om minder mensen te sturen om dit jaar deel te nemen. "Ik denk dat in de situatie van Covid-19 iedereen zijn sociale verantwoordelijkheid moet nemen, niet alleen overheidsinstellingen, maar elk bedrijf en individu. Naar mijn mening is het uitstellen van de beurs een verantwoorde beslissing."

Tina Sun - Fresh-Key, China
"Als je kijkt naar de huidige omstandigheden in de wereld, denk ik dat het goed is dat de beursdatum is uitgesteld. We waren druk bezig met de lancering van onze nieuwe app om dit iedereen op de beurs in september te laten zien. Nu de beurs echter in november plaats zal vinden, hebben we meer tijd om ons product te perfectioneren. Dat is een van de belangrijkste redenen om deel te nemen aan deze beurs: het vinden van nieuwe zakenpartners."

Greg Akins - Katalytische Generatoren, VS
"Op dit moment hebben we besloten om een jaar te wachten om te zien hoe het reizen uitpakt en hoe het beursbezoek eruitziet als de Covid-19-beperkingen zijn versoepeld."

Rick Chong - Sutherland, S.A., Canada
"Wij waren van plan om te exposeren, maar we zijn van gedachten veranderd nu de beurs in november zal plaatsvinden. De reden daarvoor is dat deelname aan de beurs niet past in onze huidige werkzaamheden en ook niet in de aanloop naar de beurs toe. Maar we denken dat het een goed idee is om de beurs te verhuizen naar november. We zullen niet exposeren, maar wel als bezoekers aanwezig zijn."

Bede Miller - Cravo Equipment, Canada
"De beursdatum verschuiven naar november is prima, maar de grootste vragen die nog moeten worden beantwoord, hebben betrekking op de reisbeperkingen en de beschikbaarheid van vluchten. En niemand kan deze vragen nu al beantwoorden..."

Neil Barker BGP International, Australië
"Op dit moment is er weinig kans dat de verplichte 14-daagse quarantaine bij terugkeer naar Australië in 2020 wordt opgeheven. Als die beperking blijft bestaan, is het onwaarschijnlijk dat ons team aanwezig zal zijn. We willen graag meedoen, maar alleen als het veilig is voor iedereen om dat te doen. Ook november is voor ons geen goed tijdstip om weg van kantoor te zijn, want dan beginnen verschillende trajecten en moeten wij ter plekke zijn."

Jeff Scott - Australian Table Grape Association
Jeff zegt dat hij nog niet besloten heeft of hij aanwezig zal zijn, maar waarschijnlijk niet. Hij wacht in ieder geval met een besluit te nemen totdat de datum van de beurs dichterbij is gekomen. "Als de coronamaatregel voor het internationale reizen vanuit Australië niet wordt opgeheven, dan zullen wij bij terugkeer 2 weken in quarantaine moeten. Als dat het geval is, dan ga ik niet."

Michael Franks Seeka, Nieuw-Zeeland
Michael zegt dat hij niet naar de beurs zal gaan: "We zijn nog niet klaar om te reizen."

Christina Manossis - Zeus Kiwi SA, Griekenland
"Ik denk dat november voor ons nog erger klinkt dan september, maar we zouden dit jaar toch niet aanwezig zijn geweest. We hebben meestal een stand op Asia Fruit Logistica, maar ik ben ervan overtuigd dat zelfs als de show zal doorgaan er geen bezoekers zullen zijn. Ik weet nog hoeveel handelaren en bezoekers hun reis hebben afgezegd tijdens de stakingen in Hongkong vorig jaar. Bedenk dan maar hoe de mensen zullen reageren met Covid-19 nog steeds in de wereld. Dus Zeus Kiwi zal niet exposeren op de Asia Fruit Logistica, zelfs nu de organisatie het evenement heeft uitgesteld."

Yigit Gokyigit - Alanar, Turkije
"Als het uitstellen van Asia Fruit Logistica het voor alle betrokkenen veiliger maakt, steunt Alanar de beslissing. De prioriteit op het gebied van veiligheid is hoe het hoort te zijn. We willen niet dat iemands leven negatief wordt beïnvloed. Alanar zal zeker exposeren en deelnemen aan Asia Fruit Logistica, ook in november."

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven