Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgische markten blijven gesloten

Ein-de-lijk gaan de Rotterdamse versmarkten weer open

Tholen - De Rotterdamse versmarkten zijn vanaf vandaag weer gedeeltelijk open. Marktkooplieden die voedselwaren en bloemen verkopen, mogen hun producten op de gebruikelijke locaties aanbieden. Hiervoor is gekozen omdat er een snellere doorstroom is bij voedsel- en bloemenkramen dan bij non-food. Ook zorgt het voor minder druk op de supermarkten. De kooplieden moeten zich wel aan strikte regels houden.

Verder gaat de gemeente bekijken of er drive-through markten of afhaalpunten van marktproducten in de stad kunnen komen zoals Markt010. De wethouder wil dit soort initiatieven zo veel mogelijk ondersteunen als ze van tijdelijke aard zijn. Ook wordt onderzocht of marktkooplieden hun producten op een tijdelijke standplaats kunnen aanbieden. Er zijn volgens de wethouder inmiddels dertig van zulke locaties beschikbaar in Rotterdam. Naar verwachting kunnen kooplieden daar medio mei gebruik van gaan maken.

In Belgiƫ leefde even de hoop op dat markten ook per 11 mei weer toegestaan zouden worden. De Veiligheidsraad besliste echter anders. Op 18 mei wordt de beslissing heroverwogen.