Belgische markten blijven gesloten

Ein-de-lijk gaan de Rotterdamse versmarkten weer open

Tholen - De Rotterdamse versmarkten zijn vanaf vandaag weer gedeeltelijk open. Marktkooplieden die voedselwaren en bloemen verkopen, mogen hun producten op de gebruikelijke locaties aanbieden. Hiervoor is gekozen omdat er een snellere doorstroom is bij voedsel- en bloemenkramen dan bij non-food. Ook zorgt het voor minder druk op de supermarkten. De kooplieden moeten zich wel aan strikte regels houden.

Verder gaat de gemeente bekijken of er drive-through markten of afhaalpunten van marktproducten in de stad kunnen komen zoals Markt010. De wethouder wil dit soort initiatieven zo veel mogelijk ondersteunen als ze van tijdelijke aard zijn. Ook wordt onderzocht of marktkooplieden hun producten op een tijdelijke standplaats kunnen aanbieden. Er zijn volgens de wethouder inmiddels dertig van zulke locaties beschikbaar in Rotterdam. Naar verwachting kunnen kooplieden daar medio mei gebruik van gaan maken.

In België leefde even de hoop op dat markten ook per 11 mei weer toegestaan zouden worden. De Veiligheidsraad besliste echter anders. Op 18 mei wordt de beslissing heroverwogen. 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven