Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe verpakking maakt rijpkamer overbodig

Door de steeds heviger wordende concurrentie in de fruitsector is het van groot belang om het fruit tijdens het vervoer vers te houden en te zorgen voor de juiste rijpheid als het eenmaal op de plaats van bestemming is aangekomen. Om dit probleem aan te pakken, introduceert het Chinese Shandong Yingyangyuan Food Technology zijn slow-release ethyleenverpakking, die gebruikt kan worden voor bananen, mango's, avocado's, papaja's, passievruchten, tomaten en andere producten.

"Over het algemeen moeten deze producten in een rijpkamer worden gerijpt nadat ze zijn geplukt en naar de bestemming zijn vervoerd voordat ze op de markt kunnen worden gebracht. Door de sterke concurrentie op de markt en de hoge investeringskosten hebben veel groothandelaren in fruit echter geen toegang tot rijpkamers. Als antwoord op dit probleem heeft ons bedrijf een kartonnen verpakking ontwikkeld waarbij ethyleen langzaam wordt afgegeven, waardoor het fruit in korte tijd in de verpakking kan rijpen. Het is niet nodig om te investeren in rijpkamers en het volume van het fruit kan worden aangepast aan de marktvraag," zegt Wang, directeur van het bedrijf.

"Tijdens de pandemie is er veel onzekerheid over de marktvraag. Als je rijpkamers blijft gebruiken om grote volumes in één keer te rijpen, kan dat leiden tot overaanbod en verspilling. De ethyleen slow-release verpakking lost dit probleem op door het mogelijk te maken het volume van het fruit aan te passen aan de marktvraag. Het product is gemakkelijk te gebruiken. De enige vereiste is de juiste temperaturen en vochtigheid in het magazijn. Een klein ethyleen slow-release verpakking hoeft alleen maar in de met plastic beklede bananenkarton te worden geplaatst. Eén verpakking kan worden gebruikt voor 13-15 kilo bananen, die na 3-4 dagen op de markt kunnen worden gebracht. De ethyleen slow-release verpakking is gemakkelijk te gebruiken, produceert geen afval en is milieuvriendelijk."

Shandong Yingyangyuan Food Technology zet zich in voor het leveren van rijpingsoplossingen voor leveranciers van versproducten over de hele wereld. "De slow-release ethyleenverpakking is een product ontwikkeld door ons bedrijf. Het product voldoet aan de nationale norm GB 9830-88 en is gepatenteerd", besluit Wang.

Meer informatie:
Wang, directeur
Shandong Yinyangyuan Food Technology Co., Ltd.
+86 18615225869, +8618615225880
sales@awt-biotech.com
www.chinesepost-harvest.com

Publicatiedatum: