Grotere oogst en lagere prijzen voor Chinese knoflook

De vroege knoflookoogst begon twee weken geleden in de Chinese provincie Henan. De vorst heeft dit jaar nauwelijks invloed gehad op het volume.

Areaal
"Het totale knoflookareaal in de provincie Shandong is met 10-15% toegenomen en de knoflook is veel groter dan in de vorige seizoenen. De opbrengst per hectare ligt bijna 10% hoger dan vorig jaar, vooral dankzij een beter beheer van de plantages. We hopen dat de telers de productkwaliteit gedurende het hele seizoen zullen handhaven," zegt Zhang Shuhan, directeur van Jining Greenstream Fruits & Vegetables.

Prijsstelling
"De uitbreiding van het knoflookareaal en de toename van het productievolume per hectare hebben echter beide geleid tot een groter aanbod. Hierdoor ontstond een situatie waarin het aanbod de vraag overstijgt en vervolgens de prijs daalt. Vorig jaar bedroeg de aankoopprijs van verse knoflook 1,7-2,0 Yuan (0,22-0,26 euro) per halve kg aan het begin van het seizoen, terwijl het dit jaar 0,6-0,7 Yuan (0,08-0,09 euro) was. De prijs van gedroogde knoflook is 1,2 yuan (0,15 euro) per halve kg. De prijs van oude knoflook is ook gedaald. Het lag begin april nog rond de 3,5 yuan (0,45 euro) voor een halve kg, maar is sindsdien gedaald tot 1,6 yuan (0,21 euro)."

Export
"Wat de export betreft, moet verse knoflook eerst worden gedroogd voordat het klaar is om te worden verzonden. Daarom zijn we nog niet begonnen met het aannemen van buitenlandse bestellingen. Eind april zijn we gestopt met de export van oude knoflook en eind mei beginnen we met verse knoflook. Laten we hopen dat de overzeese markten de grote hoeveelheid knoflook die eerder werd geïmporteerd, snel zullen absorberen, zodat we kunnen beginnen met het exporteren van nieuwe knoflook"

"De Europese marktvraag naar Chinese knoflook is twee maanden geleden plotseling toegenomen. Sommige Russische importeurs betaalden meer voor het vervoer over land om hun concurrentie voor te zijn. Na enkele weken van grote exportvolumes is de Europese markt nu gestabiliseerd. We voorspellen echter dat de prijs van Chinese knoflook dit jaar vrij laag zal blijven," zegt Zhang Shuhan.

Grootste leverancier
Op de vraag naar de impact van knoflook uit Spanje, waar de oogstseizoen net begonnen is, antwoordt Zhang Shuhan: "China is de grootste leverancier van knoflook. Andere landen kunnen de Chinese knoflookproductie niet evenaren en het Spaanse product heeft slechts een beperkte impact op de markt. De internationale knoflookmarkt volgt voornamelijk de ontwikkeling van de Chinese markt. Chinese knoflook is goedkoper dan producten uit andere landen en dit geeft China een duidelijk voordeel op de internationale markt."

Jining Greenstream Fruits & Vegetables is gespecialiseerd in de export van groenten en fruit. Naast knoflook exporteert het bedrijf ook verse gember, honingpomelo en appelen. Het bedrijf heeft een jaarlijks exportvolume van 2.000 containers.

Voor meer informatie:
Zhang Shuhan - Manager
Jining Greenstream Fruits & Vegetables Co., Ltd.
WeChat: 008615853798811 
WhatsApp: 008615853798811 
info@greenstream.cn


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven