Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volker van Vuurde (Vuurin Personeelsdiensten):

"Uitzendwerk in glasgroententeelt liep gewoon door, in sierteelt krabbelt het weer op"

Tholen - Bij aanvang van het glastuinbouwseizoen zorgde de Corona-pandemie ook voor de uitzendbureaus voor de nodige effecten. "In de groententeelt zien we dat het werk volgens programma is door blijven lopen. De sierteelt kreeg de eerste weken van de crisis harde klappen bij gebrek aan vraag, maar momenteel zien we de vraag in de markt, en dus ook naar onze uitzendkrachten, daar weer opkrabbelen", vertelt Volker van Vuurde van Vuurin Personeelsdiensten uit Heinenoord.

"We prijzen ons gelukkig dat we een hele diverse klantenportefeuille hebben. Ongeveer de helft is glastuinbouwgerelateerd, maar we zijn ook actief in de technische en logistieke sector. Met name de exportafhankelijke sectoren hebben minder flexibele arbeid nodig. Men is nu toch alert op de kosten en houdt eerst de eigen mensen aan het werk, uitzendarbeid wordt dan als eerste afgeschaald", constateert Volker.

Het was voor Vuurin Personeelsdiensten, dat actief is in Zuid-Holland en West-Brabant geen probleem om voldoende Poolse en Roemeense uitzendkrachten te vinden. "In Polen zijn de grenzen nooit dicht gegaan. Daarbij moeten de mensen die teruggaan naar Polen twee weken in quarantaine, dus dan blijven ze liever hier. De eerste weken was er wel angst bij mensen uit Polen om naar Nederland te komen, maar inmiddels komen er weer voldoende mensen deze kant op. Er moet toch geld verdiend worden."

"Roemenië is pas sinds een paar dagen weer open en daar is men nu nog voorzichtig, maar ik verwacht dat later deze maand het aanbod van arbeidskrachten uit Roemenië zal gaan toenemen. Persoonlijk verwacht ik dat ook in Polen en Roemenië de economische schade fors is, waardoor het aanbod aan mensen die in het buitenland willen werken groter zal worden. Maar of dat echt gaat gebeuren, moeten we afwachten."

Om de maatregelen van het RIVM na te leven, waren er verschillende restricties nodig. "We hebben ervoor gekozen om mensen die in één huis wonen, ook in dezelfde auto te laten rijden, waarbij we het vervoer zo ruim mogelijk opzetten. Dat kost weliswaar wat meer capaciteit, maar dat zij dan zo. Verder hebben we aan onze uitzendkrachten uitgebreid voorlichting gegeven. Gelukkig hebben we tot nu toe in onze huisvesting of bij opdrachtgevers geen enkele besmetting gehad", vertelt Volker.

"Het lastige was wel dat ik de afgelopen weken met wel zes politie-agenten gesproken heb die onze auto's staande hield, die er allemaal een verschillende zienswijze op nahielden", aldus Volker. "Verder heb ik me de afgelopen weken regelmatig gestoord aan uitlatingen in de media dat uitzendbureaus hun mensen aan hun lot overlaten. Samen met heel veel collega's zijn wij dagelijks bezig om alles voor deze mensen in goede banen te leiden en de kans op besmetting te voorkomen. Vervolgens zie je in kranten en in nieuwsbulletins dat arbeidsmigranten tijdens de coronacrisis een “vergeten groep” zijn. Maar dit juist niet het geval. En dat mag ook wel eens gezegd worden!" 

Voor meer informatie:
​​Volker van Vuurde
Vuurin Personeelsdiensten
Mob: +31 6 51 80 54 23
Tel: +31 186 745 870 
Sikkel 16
​3274 KK Heinenoord
volker@vuurin.nl 
www.vuurin.nl