Enthousiaste reacties op corona-startup Zo van het land vers op tafel

Tholen - In tijden van coronacrisis weten ondernemers zich aan te passen. Zo kan het zijn dat een bedrijfsmakelaar samen met een eventcateraar tegenwoordig bij lokale telers langsgaat om producten te halen, vervolgens verwerkt tot een lekkere maaltijd en deze aan het einde van de dag bij consumenten langs brengt. Het uiterst verse concept lijkt aan te slaan.

Marvin en Erik van Zo van het land vers op tafel

“We halen asperges en aardbeien bij de boerderij in de Meerpolder en aardappelen en krieltjes van de lokale boer. We richten ons voornamelijk op tweeverdieners, mensen die het heel druk hebben, in bijvoorbeeld de zorg, en ouderen die niet zelf koken of etentjes bij familie missen. Het loopt goed. Een klant bestelde ons aspergemenu en vond het zo lekker dat ze voor de komende avonden opnieuw bij ons heeft besteld. Grote bestellingen zet ik in een box voor de deur klaar, aparte maaltijden in tasjes. Ik bel aan en ik ga weer weg. Zo kan iedereen op een gezonde manier eten”, vertellen de ondernemers achter Zo van het Land Vers op Tafel.

Normaal gesproken zorgt bedrijfsmakelaar Erik Kettenis voor passende ruimte voor ondernemers en Marvin Wijnants van cateringbedrijf Cater & Co voor de catering bij grote evenementen. “Na de eerste persconferentie van premier Rutte liep die agenda binnen twee uur leeg”, vertelt Marvin. Net als agenda van Erik, bijna niemand heeft ruimte nodig om een nieuwe zaak te starten. Al nadenkende over het opnieuw vullen van hun agenda’s vonden ze elkaar in de thema’s vers, gezond en lokaal. Marvin: “We maakten een menukaart, een website en een Facebookpagina en gingen flyers uitdelen. De eerste bestellingen kwamen al snel binnen en we krijgen enthousiaste reacties van klanten, sommigen plaatsten de volgende dag weer een bestelling.”

Marvin was vanuit de catering gewend om bij de groothandels in te kopen. Rondom Zoetermeer, waar de actieradius van Zo van het land vers op tafel ligt, zijn echter veel agrarische bedrijven waar de twee ondernemers nu zoveel mogelijk van hun inkopen doen. Ook maken ze samen de maaltijden klaar en beiden bezorgen aan huis. Hoewel het verse maaltijdenconcept net is opgestart, zien de beide heren er wel toekomst in. “Het is heel leuk om te doen. Heel leuk die interactie met klanten, maar ook met telers. Prachtig om ’s ochtends op het land te staan om verse asperges te halen”, besluit Marvin.

Voor meer informatie
Vers van het land zo op tafel
info@caterenco.nl 
T:0624992045
www.zovanhetland.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven