Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mango-exporteur Don Jorge druk met nieuwe oogst mango's

Sinds vorige week draait het Mexicaanse verpakkingsbedrijf Don Jorge I (EDJI) weer op volle toeren. In EDJI worden de mango’s van de Crespo groep verpakt onder de huismerken Crespo Organic en RCF. Het magazijn heeft de grootste hydrothermische tanks voor het wassen van mango’s in heel Latijns-Amerika.

De verpakkingshal is gebouwd door Roberto Crespo Fitch in de vroege jaren 70 en werd onlangs gerenoveerd door Roberto’s kinderen Malu, Roberto, Jorge en José Ángel, die tegenwoordig het familiebedrijf leiden.

Alle renovaties hadden tot doel de efficiëntie, de bedrijfsresultaten, de kwaliteit van het eindproduct en de arbeidsomstandigheden voor de werknemers te verbeteren. Dit seizoen moet de ruimte daarenboven heel rationeel worden gebruikt vanwege de coronacrisis, wat de verpakkingsactiviteiten uiteraard wel compliceert.

De ruimte van 30.000 m2 werd gereorganiseerd met de modernisering. Met een extra verpakkingslijn komt het totaal nu op zeven. Het bedrijf verpakt er 14 verschillende merken voor telers uit heel Mexico en voor enkele van de grootste importeurs uit de Verenigde Staten. Eén verpakkingslijn is voltijds in de weer voor het merk Crespo Organic en een ander is exclusief gewijd aan de verpakking van onbehandelde producten voor de Canadese markt. Er is ook een extra hydrothermische tank, waarmee het totaal nu op 11 roestvrij stalen tanks komt. Meer dan 64.000 kg verse mango's kunnen nu gelijktijdig met heet water worden behandeld.

Het seizoen wordt ook aangevangen met nieuwe koelapparatuur en ultramoderne koelkettingsystemen. Ook het koelopslagvolume is gevoelig uitgebreid met capaciteit voor nog eens 4 trucks in de installaties voor voor- en nakoeling.

Ondanks de complexe situatie door de coronamaatregelen en de veiligheidsprotocollen worden er dankzij de hightech, efficiënte en arbeidsvriendelijke was-, sorteer- en polijstmachines, transportbanden en verpakkingslijnen van roestvrij staal betere resultaten verwacht dan voorgaande seizoenen. Grupo Crespo is ervan overtuigd dat de verpakkingscapaciteit tijdens de pandemie nog steeds aanzienlijk zal zijn en daarna nog zal toenemen naarmate de social distance maatregelen verdwijnen.

EDJI streeft ernaar om binnen enkele weken de volle capaciteit te kunnen benutten, d.i. 14 trucks per dag. De verbeteringen verhogen niet alleen de efficiëntie, maar ze maken het de arbeiders ook veel comfortabeler én ze helpen de kosten te beheersen, wat niet onbelangrijk is gezien de onzekerheid in de markt.

Voor meer informatie:
Empaque Don Jorge
Obregón Sur 43 Anonal 82000
El Rosario (Sinaloa) - Mexico
Tel.: +52 694 552 1435
info@crespoorganic.com
www.crespoorganic.com

Publicatiedatum: