Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BestMelon: 100% Italiaanse meloenen

"Het merk BestMelon laat zich inspireren door onze missie om de smaken en kleuren van het mediterrane dieet te promoten en te herontdekken door de genetische verbetering van historische rassen", legt Andrea Restuccia uit, product manager van het Italiaanse Med Hermes Vegetable Seeds.

"We hebben een volledig Italiaanse keten ontwikkeld die begint met zaden en eindigt op de tafels van consumenten."

Andrea Restuccia op een bedrijfsfoto

Tijdens deze eerste fase wordt het BestMelon-logo (zie afbeelding hiernaast) op fruit geplaatst met daarop een QR-code die toegang geeft tot aanvullende informatie over de teelt en kenmerken van het gewas. BestMelon is goed, gezond, volledig Italiaans en grondig gecontroleerd.

Het ras in deze fase is Dafne F1 (zie onderstaande foto's) en deze is geschikt voor vroege oogst en wordt gekenmerkt door een goede houdbaarheid. Het is een veelzijdig ras en kan in heel Italië worden geteeld met een constante kwaliteit qua geur en smaak.

De meloenen kunnen in verschillende regio’s worden verplant in een tijdsbestek van drie maanden en daarom vindt de oogst gedurende drie maanden plaats. Dit betekent dat de meloenen tussen begin april en begin juli op de markt kunnen worden gebracht. De belangrijkste kenmerken van Dafne F1-meloenen zijn:

  • Stevig vruchtvlees met een diep oranje kleur
  • Hoog suikerniveau (een Brix-gehalte van 15 of hoger)
  • Onmiskenbaar aroma

"Het idee ontstond door de toenemende vraag naar Italiaanse gewassen, wat synoniem staat voor hoge kwaliteit, traceerbaarheid en veiligheid. Het voordeel voor de consument is in de eerste plaats dat ze weten wat er achter het proces schuilgaat en dat ze tegelijkertijd de keten meer concurrerend maken."

Het merk BestMelon wordt in detail beschreven op www.bestmelon.net, waar gebruikers ook aanvullende informatie kunnen vinden en feedback kunnen geven met als doel een transparant communicatieproces tussen telers en consumenten tot stand te brengen. "We laten Italië groeien in kwaliteit met een 100% Italiaans project, van zaad tot fruit!" Dat is de leidraad van het merk BestMelon.

Voor meer informatie:
MedHermes
Dr. Andrea Restuccia 
+39 3936695640
a.restuccia@medhermes.net 
S.P. 25 Ragusa/M. di Ragusa Km 5,950
97100 Ragusa - IT
+39 0932 669031
info@medhermes.net 
www.medhermes.net 

Publicatiedatum: