Egypte krijgt groen licht voor de export van citrus naar Brazilië

Brazilië heeft haar markt opengesteld voor Egyptisch citrus. Het Braziliaanse ministerie van Landbouw heeft dit besluit op 27 april jongstleden gepubliceerd in de Staatscourant. Nu aan deze laatste ontbrekende formaliteit is voldaan, heeft Egyptisch citrus, dat aan de  overeengekomen eisen voldoet, toegang tot de Braziliaanse markt. 

Zo is er een fytosanitair certificaat vereist waarin gegarandeerd wordt dat de producten geen ziekten en plagen bevatten. Tevens moeten de producten gedurende 18 dagen een koudebehandeling ondergaan bij een temperatuur van 1,7 graden Celsius of lager. De zendingen zullen bij aankomst in Brazilië worden geïnspecteerd. 

Begin april vertelde Cesar Simas Teles, van de Braziliaanse ambassade in Caïro, aan ANBA dat Egypte van plan is om te profiteren van de Braziliaanse sinaasappel-. mandarijnen- en limesmarkt. Egypte heeft een vrijhandelsverdrag met de Mercosur-landen wat betekent dat er een tarief van 2,5% wordt geheven op Egyptisch citrus dat Brazilië binnenkomt. Dankzij het de geplande verlaging van de tarieven zal het tarief vanaf september nul bedragen. 

"Het openen van de Braziliaanse citrusmarkt is een belangrijke stap voor Egypte die de waarde van het verdrag tussen Mercosur en Egypte onderstreept en zal bijdragen aan een betere balans in de handel tussen Egypte en Brazilië, die nu in het voordeel van Brazilië weegt," aldus Tamer Mansour van de Arabisch-Braziliaanse Kamer van Koophandel. De Kamer heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van de handel met Egypte. 

Volgens Mansour is de Kamer van plan om online B2B-evenementen te organiseren om afnemers en verkopers met elkaar in contact te brengen om zo de export van Egyptisch citrus naar Brazilië te versnellen. "Het doel is om de kwaliteit van het Egyptische fruit te benadrukken evenals de capaciteit van het land. Vorig maand haalde Egypte Spanje in als 's werelds grootste sinaasappelexporteur," aldus Mansour. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven