Nu is het wachten op de oogst van de mango's

2020 is een goed jaar geweest voor de Spaanse Axarquia avocado's

Spanje mag tevreden zijn met het 2020-seizoen voor de Axarquia avocado's. Telers wachten nu tot juni om de oogst van de mango's te beoordelen.

Het avocadoseizoen van Axarquia voor 2020, dat nu bijna voorbij is, is een goede geweest. "De oogst van dit jaar is groter dan die van 2019 en de prijzen liggen relatief hoger," vertelt Sigfrido Molina, directeur van een fruithandel, aan de lokale Spaanse media. "Tijdens het laatste weekend van april leverden de telers ongeveer negen ton avocado's, waarbij ze weinig fruit aan de bomen hoefden te laten."

"De markt is vrij gespreid," voegt hij eraan toe. "Rond 45 procent is afgezet in Spanje en de resterende 55 procent gaat naar Europa en ook buiten het continent."

Met betrekking tot de oogst van de mango's zegt Molina dat hij hoopt dat dit jaar productief zal zijn, aangezien er vorig jaar "weinig fruit" was. De belangrijkste zorg van de telers is de recente regen. "De bomen staan nu in bloei en de bloemen hebben de neiging om te gaan rotten als er te veel luchtvochtigheid is", legt Molina uit. Hij voegt eraan toe dat de sector pas in juni kan beoordelen hoe de mango-oogst zal uitvallen.

Bron: euroweeknieuws.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven