Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Freshfel publiceert ‘Covid-19 Effectbeoordeling’

Freshfel Europe heeft zijn effectbeoordeling van de gevolgen van de Covid-19-pandemie voor de Europese AGF-sector gepubliceerd inclusief aanbevelingen voor beleidsmakers. Samen met haar leden heeft Freshfel Europe het 88 bladzijden tellende rapport opgesteld om nauwkeurig te schetsen welk effect de pandemie de afgelopen maanden op de sector heeft gehad en welke gevolgen dit op korte, middellange en lange termijn kan hebben voor de levering van versproducten aan de consument.

In de effectbeoordeling van Freshfel Europe die de gevolgen van de pandemie voor de Europese verse groenten- en fruitsector tot begin mei bestrijkt, wordt een diepgaande analyse gemaakt van de gevolgen van de gezondheidscrisis voor elke fase van de bevoorradingsketen. Philippe Binard van Freshfel Europe verklaart hierover: "Hoewel de sector de consumenten tijdens de pandemie voortdurend verse, veilige en gezonde producten heeft kunnen leveren, worden in het rapport de belangrijkste uitdagingen waarmee de sector de afgelopen twee maanden is geconfronteerd, onder de loep genomen. Het gaat hierbij om arbeidskrachten, beschikbaarheid en bescherming, nieuwe logistieke beperkingen, marktprestaties en een analyse van de economische gevolgen en de extra kosten voor de bevoorradingsketen."

Het rapport bevat specifieke aanbevelingen voor beleidsmakers voor elke fase van de bevoorradingsketen en voor de groenten- en fruitsector als geheel. De sector zal verdere steun nodig hebben om zijn concurrentievermogen in de komende maanden veilig te stellen en de levering van groenten en fruit aan de consument in 2020 en daarna veilig te stellen.

De effectbeoordeling van Freshfel Europe kan hier worden gedownload met inbegrip van een beknopte samenvatting met de belangrijkste elementen van het document.

Voor meer informatie:
Freshfel Europe
info@freshfel.org
www.freshfel.org

Publicatiedatum: