Eerste hagelschade van dit seizoen een feit

Hoewel de bloei nog maar amper achter de rug is, hebben hagelbuien helaas alweer de eerste schade aan zowel hard- als zachtfruit veroorzaakt, schrijft NFO. Een buienlijn die zich afgelopen vrijdag gedurende de dag van west naar oost over het land verplaatste, veroorzaakte de eerste schade. Ook op zaterdag waren er door heel het land geregeld hagelbuien.

Bij de OFH waren tot vanmiddag 25 à 30 meldingen binnen vanuit de fruitsector. De meldingen komen met name uit het Rivierengebied, Zeeland, Oost-Brabant, Limburg en Flevoland. Over de mate van de schade kan Gert Jan van Dijk van OFH nog weinig zeggen. “De meldingen komen momenteel allemaal via de mail binnen, waardoor ik de mensen zelf niet heb gesproken. Ook vanwege het vroege tijdstip in het seizoen is nog moeilijk te zeggen hoe groot de schade uiteindelijk zal zijn”, aldus Van Dijk.

Op social media circuleren beelden van vruchtjes die een flinke tik hebben gehad tot inslagen door de schil heen. 


Fruitoogst van Cees de Ruiter ‘kan de appelmoes in’ na plaatselijke hagelbui in Numansdorp
Enkele dagen geleden kwam de regen boven de Rotterdamse regio met bakken uit de hemel. Maar hoe anders was dat aan de Molendijk in Numansdorp. In plaats van dikke druppels, stortte er keiharde hagelstenen naar beneden. De ravage in de boomgaard van fruitboer Cees de Ruiter is dusdanig dat hij mogelijk volgend jaar nóg last heeft van de bijzondere ‘meibui’.  

Klik hier om het hele artikel op AD.nl te lezen. 

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven