Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2M Exotic Fruits:

Ananasimport via luchtvracht een complete ramp

Voor importeurs van ananas is de situatie momenteel dramatisch. Er zijn geen reguliere lijnvliegtuigen meer en daarmee zijn de transporten vrijwel geblokkeerd. Daardoor zijn de kosten voor de zeer weinige beschikbare vluchten omhooggeschoten.

"In het pre-coronavirustijdperk," vertelt Luca Bernardini, eigenaar van het Italiaanse 2M Exotic Fruits, die onder het merk 'Anana' op de markt opereert, "bedroegen de transportkosten van de goederen die per vliegtuig werden verzonden ongeveer 90 cent per kg. Nu zitten we in de orde van grootte van 2,50 euro. Maar uiteraard zijn er maar heel weinig vluchten beschikbaar en daarom hebben we de import al twee maanden moeten blokkeren."

Voor deze sector is de situatie vreselijk. Het bedrijf importeerde ananas uit de Dominicaanse Republiek, die per luchtvracht werd verzonden. Het product werd, zoals gebruikelijk, in het vrachtruim van passagiersvluchten geladen. "Maar nu is er geen toerisme meer, dus geen vliegverkeer en dat bezorgt ons veel problemen. Twintig dagen geleden was er slechts één vlucht per dag die Latijns-Amerika met Europa verbond en die zou vertrekken vanuit Bogota. We kunnen er niet aan denken om deze vlucht te gebruiken, veel te duur."

In de Dominicaanse Republiek zijn de telers ten einde raad, omdat niemand meer hun ananas koopt. De inlandse markt, zonder toerisme, consumeert het niet, de export wordt geblokkeerd en de hele toeleveringsketen is ingestort. "Voor Covid-19 hadden we twee dagelijkse vliegtuigen naar Madrid die de ananassen uit de Dominicaanse Republiek naar Europa brachten, plus 3 of 4 vluchten per week over Malpensa. Nu is er nauwelijks meer mogelijkheid om te transporteren."

Het is Bernardini's wens om het werk te hervatten, maar alleen als de situatie verbetert. "En ik ben bang dat dit niet eerder dan over twintig dagen het geval zal zijn."

Voor meer informatie:
Luca Bernardini
Ditta 2M
Via Mestrino 44 E, 
35010 Villafranca (Pd)
Italië
+39 342 5383717
info@elportal.biz
www.elportal.biz

Publicatiedatum: