Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Logistieke kosten om Vietnamees fruit naar Europa te verladen fors gestegen"

Na bijna drie weken stil te hebben gelegen, heeft een aantal bedrijven in Vietnam op 23 april de productie hervat. Er zijn echter nog steeds weinig schepen die vanuit Vietnam naar Europa vertrekken, waardoor de logistieke kosten nog hoger worden opgedreven.

Annie Nguyen, salesmanager bij Euro Viet Fresh: “We exporteren jaarlijks 50 tot 60 containers kokosnoten naar Europa en het Midden-Oosten en dit aantal neemt ieder jaar verder toe. Ons fruit wordt voornamelijk via importeurs verkocht en aan supermarktketens op de binnenlandse markt afgezet," zegt Annie. "Vietnam is niet het enige land dat kokosnoten exporteert maar de Vietnamese kokosnoten zijn wel enorm populair onder Europese klanten. Dankzij de speciale post harvest-technieken zijn kokosnoten uit Vietnam zoeter dan Thaise en hebben ze een vollere smaak. Daarnaast zijn Vietnamese kokosnoten vrij lang houdbaar."

Thaise fruitexporteurs maken een moeilijke tijd door als gevolg van de coronavirusuitbraak. "Vanwege de dalende consumptie op overzeese markten is onze export met 50% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook vertrekken er minder schepen van Vietnam naar Europa wat betekent dat de transportkosten met zo'n €922 per container zijn gestegen, afhankelijk van de haven van bestemming en de rederij. Dit geldt niet alleen voor het transport over zee maar ook voor het luchttransport. De kosten voor luchtvracht stegen van €2,77 per kilo naar €6,46 per kilo. Als gevolg hiervan zagen we onszelf genoodzaakt om de exportprijzen te verhogen."

 

“Om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van de overheid, zijn er momenteel minder medewerkers aanwezig in onze pakstations. We passen strenge beschermende maatregelen toe. Om het productietempo op peil te houden, hebben we een deel van het werk overgeheveld naar andere faciliteiten, zodat we nog steeds in staat zijn om de orders voor onze klanten op tijd te verwerken," aldus Annie.

Het in 2018 opgerichte Euro Viet Fresh is een leverancier van exotisch fruit die gevestigd is in Ho Chi Minh City. Het bedrijf exporteert ieder jaar in totaal 1.000 containers exotisch fruit naar Europa. Naast kokosnoten exporteert Euro Viet Fresh ook passiefruit en dragonfruit. 

Voor meer informatie:
Annie Nguyen
Euro Viet Fresh
eurovietfresh@gmail.com
+84916464650

Publicatiedatum: