Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote watermeloenen worden een ‘grab-and-go’ product

"Een watermeloen is groot en zwaar. Daarom kiezen steeds meer retailers voor het aanbieden van handzame parten watermeloen in plaats van een toch wat onhandzame hele vrucht. En watermeloen is populair bij de consumenten. Natuurlijk vanwege de smaak en zeker ook vanwege het rode en frisse uiterlijk. Daarnaast bevat watermeloen ook veel ijzer, vezels, kalium, vitamine C, lycopeen en bètacaroteen. Met name  bètacaroteen beschermt de lichaamscellen tegen schadelijke invloeden. En daar is vraag naar", aldus ZTI smart machines.

"Vruchtvriendelijke messen voor een langere shelflife"
Hans Keijzer, eigenaar van ZTI smart machines, vertelt wat deze machine speciaal maakt. ‘Dat zijn uiteraard de speciaal gevormde messen. Een langere shelf life is bij het verwerken van fruit een hele belangrijke factor. Onze machines behandelen het fruit dan ook altijd met de grootste zorg. We snijden de producten met bewegende messen. Deze Watermelon Wedger is daarop een beetje een uitzondering. Het is geen bewegend mes, maar het messenstaal van de stans is wigvormig geslepen, waardoor er toch sprake is van een snijbeweging. Het mes drijft het knapperige vruchtvlees zonder het te beschadigen uit elkaar.’

Capaciteit tot wel twaalf watermeloenen per minuut
Deze snijmethode maakt het mogelijk om met een compacte machine grote hoeveelheden te verwerken. De Watermelon Wedger snijdt In één snelle beweging een vrucht in twee helften, vier kwarten of zes wedges. Tot wel twaalf stuks per minuut. Op het YouTube kanaal van ZTI is de machine werkend te zien.

Bijna klaar: Watermelon Dicer
"Ook watermeloenblokjes vinden gretig aftrek. Momenteel wordt bij ZTI de laatste hand gelegd aan de Watermelon Dicer. Deze machine snijdt halve watermeloenen in blokjes. Deze machine behandelt het fruit vanzelfsprekend ook tijdens het verwerken met zorg. Het resultaat is een visueel aantrekkelijk eindproduct en aanzienlijk minder sapverlies tijdens het snijden en in het schap", zegt het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Hans Keijzer
ZTI smart machines
info@zti.nl  
www.zti.nl 

 

Publicatiedatum: