Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Appelvoorraden in Gansu zijn bijna op

Op dit moment nadert het verkoopseizoen van de appelen van het vorige seizoen zijn einde, terwijl de oogst van het nieuwe seizoen in bloei staat. Liu Guisheng, manager van Tianshui Baisheng Fruit, sprak over de recente situatie in Gansu met betrekking tot de handel en de productie.

"Op dit moment brengen we vooral de Huaniu variƫteit op de markt, waarvan de marktprijs ongeveer 3 yuan (0,39 euro) per halve kilo is, iets hoger dan in dezelfde periode in voorgaande jaren. De prijsstijging wordt vooral veroorzaakt door lagere voorraden en volumes die op de markt worden verdeeld. Ik verwacht dat de prijzen de komende weken licht zullen blijven stijgen als de volumes dalen."

De productie in het Tianshui Baisheng Fruitproductiecentrum bedroeg ongeveer 4.000-5.000 ton, dat is dezelfde hoeveelheid als het jaar ervoor. "Als gevolg van de Covid-19-pandemie is ons totale transportvolume gedurende de maanden februari en maart met ongeveer 30% gedaald ten opzichte van voorgaande jaren. Vanaf begin maart hebben de lokale markten in China geleidelijk aan hun activiteiten hervat en is de marktvraag toegenomen. Er waren twee weken waarin we grote hoeveelheden hebben verscheepten. De afgelopen weken is de situatie op de fruitmarkt goed verlopen en zijn de prijzen gestegen. Op dit moment zijn onze voorraden in principe bijna leeg verkocht, we hebben nog maar een kleine voorraad over."

Tianshui Baisheng heeft een productiecentrum van ongeveer 1.200 mu in Tianshui, provincie Gansu. "Het areaal in Gansu is dit jaar niet significant toegenomen en de oogst van het nieuwe seizoen staat al in bloei. Op dit moment is het weer goed, maar het is nog te vroeg om een schatting te maken van de opbrengst van het nieuwe seizoen," aldus Liu.

Voor meer informatie:
Liu Guisheng
Tianshui Baisheng Fruit Co., Ltd.
+86 13 519 080 344

Publicatiedatum: