Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Camposol zag omzet in 2019 dalen

In 2019 bedroeg het EBITDA van Camposol €109,4 mln en de EBITDA-marge was 36,8%. De omzet bereikte €297,3 mln hetgeen een daling van 12,7% ten opzichte van 2018 betekent. Deze daling kan worden toegeschreven aan de kleinere avocado-oogst en lagere blauwe bessenprijzen. Op 31 december 2019 beschikte het bedrijf over een kassaldo van €25,3 mln en een netto hefboomratio van 3,1x.  

Het bedrijf blijft werken aan haar strategie om jaarrond fruit te leveren aan haar wereldwijde klantenbestand en vult haar productie in Peru daarom aan door te investeren in Colombia, Uruguay en sinds kort ook in Chili, waarbij zij gebruikmaakt van haar eigen commerciële en logistieke platforms. Hiervoor voerde het bedrijf in 2019 een €126,4 mln kostend CAPEX-project uit, dat onder meer bestond uit het automatiseren van pakstations. 

"Ondanks het feit dat we te maken hadden met een beurtjaar met lagere opbrengsten en toegenomen concurrentie op de blauwebessenmarkt hebben we in 2019 sterk gepresteerd, wat heeft geleid tot de uitgifte van internationale obligaties (begin 2020) waardoor onze financiële flexibiliteit en liquiditeit groter zullen worden," aldus Jorge Ramirez Rubio, directeur van Camposol. 

Voor alle informatie over het vierde kwartaal en de voorlopige financiële resultaten van heel 2019, klik hier.

Publicatiedatum: