Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

McCain Foods GB kiest voor Restrain-kiemremmer als vervanger voor CIPC

Aardappelproducent McCain kiest de kiemremmingsmethode Restrain als vervanger voor het binnenkort verboden Chloor IPC. 's Werelds grootste producent van diepgevroren aardappelproducten adviseert haar aardappeltelers in het Verenigd Koninkrijk gebruik te maken van Restrain ethyleengeneratoren. McCain is daarmee de eerste grote aardappelverwerker die Restrain omarmt als vervanger voor CIPC.

Tientallen jaren was CIPC-kiemremming de standaard in de aardappelsector. Deze kiemremmer laat echter schadelijke residuen achter in aardappelen. Daarom is het middel vanaf komend bewaarseizoen verboden in alle lidstaten van de Europese Unie. Ook in het Verenigd Koninkrijk is het gebruik van CIPC per 8 oktober 2020 niet meer toegestaan.

Residuvrije antikiembehandeling
In het Verenigd Koninkrijk kiest McCain nu voor de antikiembehandeling van Restrain, een residuvrije antikiemmethode op basis van ethyleengas. Ethyleen is een natuurlijk gas dat de strekking van de celgroei in aardappelen onderdrukt. Door tijdens de bewaarperiode volgens een nauwkeurig protocol ethyleen te verspreiden in de aardappelopslagruimte, blijven aardappelen in rust, en wordt spruitvorming en interne kieming voorkomen.

Jeff Beever, Agronomist bij McCain Foods (VK), is blij met het nieuwe antikiemsysteem. “Bij McCain volgden we de ontwikkeling van Restrain al langer op de voet. Daarom hebben we meerdere vergelijkende tests uitgevoerd om de effectiviteit van deze kiemremmingsmethode te onderzoeken. Daarin keken we naar hoe de methode de bakkleuren van onze aardappelrassen beïnvloedt. De tests waren succesvol, daarom hebben we tijdens het bewaarseizoen 2019/20 al onze middellange tot langetermijnopslag bewaard met ethyleen en moedigen we onze telers nu aan om Restrain te gebruiken als antikiemmethode.”

Paul O’ Connor, Global sales & technical manager van Restrain, legt uit waarom: “Onze methode is geschikt voor alle vormen van opslag en valt in dezelfde prijsklasse als CIPC-kiemremming. Het is daarnaast een natuurlijke methode die geen residuen achterlaat, waardoor deze ook geschikt is voor biologische teelt. Het systeem is makkelijk in gebruik en tests laten zien dat het de bakkleur beschermt. Dat maakt Restrain een goede keuze voor McCain en hun aardappeltelers.”

Voor meer informatie:
Paul O’Connor

Tel: +31-623935714
paul.oconnor@restrain.eu.com 
www.restrain.eu.com 

Publicatiedatum: