Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerste geïnteresseerden hebben zich al gemeld

Green4Health failliet

Tholen - Veredelingsbedrijf Green4Health is gisteren failliet verklaard door de rechtbank in Groningen. Het bedrijf uit Winschoten kon met de schuldeisers, waaronder enkele tomatentelers met een deelneming in het bedrijf, niet tot een akkoord komen. De curator gaat nu zorgen voor de afhandeling. De voorkeur ligt bij een doorstart, maar hoe dan ook is het doel tegen een zo hoog mogelijke prijs verkopen van de boedel. 

Veel interesse
De eerste partijen met interesse in het bedrijf hadden zich gistermiddag al bij fiscaal advocaat en nu curator Paulien Waninge van PlasBossinade gemeld. "Uit de markt hoor ik dat er veel interesse is in het bedrijf, dus ik ga met goede verwachtingen de afhandeling van dit toch droeve faillissement in. Extra geïnteresseerden kunnen zich bij mij melden."

'Hernieuwde activiteit'
Greenco, dat een deelneming had in het bedrijf, laat desgevraagd weten bij monde van CEO Robert Ketelarij: "Wij zullen ons recht op dat deel van het intellectueel eigendom in het failliet verklaarde Green4Health dat voor ons van belang is, met kracht laten gelden.

We doen dit zowel om principiële redenen als om redenen van mogelijke hernieuwde activiteiten op dit terrein, mogelijk met nieuwe strategische partners."

Complexe situatie
De investeringen door de telers met een deelneming in het bedrijf, waaronder Greenco, leverden tot op heden niet het gewenste effect op, vertelde Waninge twee weken terug al. Destijds had zij al een hard hoofd in een akkoord tussen veredelingsbedrijf en de schuldeisers. Dit vanwege de 'complexiteit van de situatie'.

De lasten met hoge rente- en aflossingskosten op de ontwikkeling van kwekersrechten werden steeds hoger voor het veredelingsbedrijf, dat overigens wel zicht had op het behalen van 'voldoende omzet' in de toekomst volgens Waninge. Zover mocht het echter niet komen. Van een faillissement vanwege corona is geen sprake.

Met het faillissement van Green4Health is ook Gh Vastgoed B.V. failliet verklaard. In die B.V. zitten de kas en de loods waarvan Green4Health gebruik maakte.

Voor meer informatie:
PlasBossinade
Paulien Waninge
waninge@plasbossinade.nl