"Verse knoflook zal in mei in grote hoeveelheden op de Chinese markt komen"

"De exportprijs van Chinese knoflook blijft dalen"

De Chinese knoflookmarkt kende de laatste weken een reeks belangrijke schommelingen. De huidige prijs blijft dalen. De nieuwe oogst van verse knoflook zal in mei in grote hoeveelheden op de markt komen.

Markt moeilijk te voorspellen
"Onlangs ontvingen we een groot aantal orders voor knoflook. We verwachten dat het aanbodseizoen van knoflook uit het vorige seizoen zal voortduren tot medio mei, omdat de oogst van verse knoflook medio mei zal plaatsvinden," vertelt Carolyn Lee, salesmanager bij Jinxiang Homage Import and Export. "De prijs van knoflook schommelde onlangs en is momenteel vrij laag. Twee weken geleden lag de prijs van knoflook nog rond de 8 yuan (1,03 euro) per kg, maar is sindsdien gedaald tot 5 yuan (0,65 euro) per kg. We verwachten dat de prijs deze trend voortzet, maar tussen de 4-5 yuan (0,52-0,65 euro) per kg blijft. De omstandigheden zijn dit jaar echter drastisch anders dan voorgaande jaren, waardoor het moeilijk is te voorspellen hoe de markt zich zal ontwikkelen."

Lage prijs beter voor export
"De knoflookprijs is in 2019 voortdurend gestegen tussen het Chinese lentefestival (5 februari 2019) en eind april. De knoflookprijs lag rond deze tijd vorig jaar tussen 7-8 yuan (0,90-1,03 euro) per kg. De prijs van knoflook bleef stijgen. De hoge knoflookprijs was echter niet gunstig voor de Chinese knoflookuitvoer. Veel overzeese importeurs waren bereid om geruime tijd te wachten tot de prijs daalde voordat zij overwogen om knoflook uit China te bestellen. Met andere woorden, de huidige lage prijs is veel beter voor de export van knoflook. Chinese knoflook is momenteel veel concurrerender."

"Onze export is met 30%-40% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Bovendien stimuleert de Covid-19-pandemie ook onze verkoop. Sommige producten verkopen beter tijdens deze pandemie omdat ze een hoge voedingswaarde hebben. Citroenen bevatten vitamine C, die het immuunsysteem versterkt. Knoflook en verse gember zijn ook gunstig voor het menselijke immuunsysteem."

Grote variëteit
"We hebben ons bedrijf in 2009 opgericht en nu exporteren we onze producten naar meer dan 40 landen. We exporteren voornamelijk groenten en fruit. Naast knoflook en gember exporteren we ook wortelen en Chinese kool, maar ook appelen, peren en citroenen. We hopen de variëteit van onze producten in de nabije toekomst verder uit te breiden. Op dit moment exporteren we onze knoflookproducten vooral naar landen in het Midden-Oosten en Afrika, zoals Gabon, Ghana, Kenia en Togo."

"Onze producten kunnen gemakkelijk de 40-60 dagen van verzending naar Afrika doorstaan. Vooral knoflook is goed geschikt voor transport over lange afstanden. Wij verkopen onze gember vooral in het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië. De meest verre exportmarkt voor onze gemberproducten is Turkije. Wanneer we onze gember veel verder verschepen, kunnen we niet langer de hoogste productkwaliteit garanderen. We hopen in de nabije toekomst wel zakelijke relaties op te bouwen met nog meer overzeese partners," besluit Carolyn Lee.

Voor meer informatie:
Carolyn Lee - Sales manager
Jinxiang Homage Import and Export Co., Ltd.
Jinxiang county, Jining city,
Shandong province, China
WhatsApp: +86 136 6637 6267‍ 
Mobile phone: +86 136 6637 6267‍ 
Landline: +86 537 8731609 
WeChat ID: carolynlee001 
garlicjinxiang@163.com 
www.jinxianghomage.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven